I "TRAFO" I DALEKOVOD: Bolja struja u šabačkim selima

V.Mitrić

27. 08. 2021. u 11:18

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić posetio je radove na postavljanju nove trafostanice u Donjoj Rumskoj.

И ТРАФО И ДАЛЕКОВОД: Боља струја у шабачким селима

Foto: V.M.

Osim trafostanice, urađeno je i više od kilometar 20 kilovatnog dalekovoda i završena je rekonstrukcija niskonaponske mreže. Takođe su zamenjeni stari, drveni stubovi novim betonskim. Vrednost ove investicije je 6,3 miliona dinara.

- Dugi niz godina meštani Donje Rumske imali su problema sa napajanjem električnom energijom, pa smo odlučili da rešimo ovo goruće pitanje. Zahvaljujući urađenom, meštani Donje Rumske dobiće kvalitetnije i sigurnije napajanje električnom energijom. Izuzetno sam srećan kada vidim da ovde ima porodica koje imaju šestoro dece i nameravaju da ostanu u Donjoj Rumskoj - kazao je gradonačelnik Pajić i dodao da Grad Šabac na ovaj način pokazuje da su mu podjednako važni svi njegovi stanovnici.

I u narednom periodu svim silama ćemo se truditi da ispunimo data obećanja, kako bi naši sugrađani bili zadovoljni, a žitelji sela imali sve uslove za normalan život, rekao je Pajić.

Dejan Jovanović, direktor Elektrodistribucije Šabac istakao je da Elektrodistribucija nastavlja sa radovima i u drugim mesnim zajednicama.

- Trenutno završavamo radove u Drenovcu. U Donjoj Rumskoj meštani su imali velike probleme kada je u pitanju snabdevanje električnom energijom, a pogotovo kada su u pitanju loše naponske prilike. Sa završetkom ovih radova, problemi meštana sa električnom energijom trajno će biti rešeni. Zahvaljujem se Gradskoj upravi grada Šapca i mesnoj zajednici Donja Vranjska bez kojih ovaj projekat ne bi mogao da se realizuje  - kazao je Dejan Jovanović.

Meštanin sela Donja Vranjska, Jovica Marković, živi u ovom selu sa suprugom i šestoro dece. Kako kaže, dobro snabdevanje električnom energijom dosta će značiti za opstanak dece na selu.

- Bili smo ugroženi što se tiče napajanja električnom energijom. Leti je jako teško, dešava se da nam nekoliko puta na dan nestane struja. Zahvalio bih se Gradskoj upravi, Elektrodistribuciji i svima koji su nam pomogli da završimo ovaj projekat - istakao je Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)