PROHODNOST UZ OGRANIČENJA: Završena popravka mosta preko Zapadne Morave kod Kraljeva

G. Ćirović

26. 08. 2021. u 11:39

GODINU dana nakon što je nabujala Zapadna Morava teško oštetila most na lokalnom putu Grdica-Oplanići kod Kraljeva, završeni su građevinski radovi na rekonstrukciji ove, veoma prometne ćuprije.

ПРОХОДНОСТ УЗ ОГРАНИЧЕЊА: Завршена поправка моста преко Западне Мораве код Краљева

Foto: G. Šljivić

Očekuje se da most i zvanično bude pušten u saobraćaj i da se postavi kompletna signalizacija. Kako saznajemo, preko mosta će biti dozvoljen prolazak putničkom saobraćaju, lakšim teretnim vozilima nosivosti do 3,5 tona i manjim poljoprivrednim mašinama.

- Dobro je što je ovaj posao konačno okončan i što će preko mosta moći da prolaze putnička vozila jer će na taj način mnogima biti olakšan odlazak na posao ili u školu u Kraljevo. Problem je, međutim, što će kombajni i veći traktori i dalje morati da idu zaobilaznim putem. Valjda će i tu da se nađe neko rešenje jer mnogi žive sa jedne, a imanja imaju sa druge strane Zapadne Morave – kažu ovdašnji meštani.

Ovaj most je 1981. godine sagradila vojska i od tada u njega niko nije ništa ulagao, niti ga sređivao. Četiri decenije je odolevao sve češćim poplavama, visokim vodostajima, bujicama, udarima svega što ćudljiva Zapadna Morava nanese. Njegova konstrukcija ipak je popustila pod naletima bujice u junu i avgustu prošle godine i od tada je, zbog teških oštećenja na dva noseća betonska stuba, most bio zatvoren za saobraćaj. Za njegovu rekonstrukciju lokalna samouprava je iz budžeta izdvojila oko 17 miliona donara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri