VIŠE POGINULIH U PRVOJ POLOVINI GODINE: Izveštaj Saveta za bezbednost u saobraćaju u Vršcu

J. J. BALjAK

26. 08. 2021. u 11:31

PREMA izveštaju lokalnog Saveta za bezbednost u saobraćaju, u Vršcu se godinama beleži smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i poginulih osoba, ali je ta statistika „pokvarena“ već u prvoj polovini ove godine.

ВИШЕ ПОГИНУЛИХ У ПРВОЈ ПОЛОВИНИ ГОДИНЕ: Извештај Савета за безбедност у саобраћају у Вршцу

Foto: J. J. B.

U tom periodu već su se dogodile 42 saobraćajne nesreće, u kojima je povređeno 25, a život izgubilo četvoro ljudi – troje vozača putničkih vozila i jedan putnik.

Lane je, tokom cele godine, zabeleženo 85 nezgoda sa tri smrtna ishoda, što je dvostruko manje u odnosu na 2014. godinu.

U Savetu ističu da među stradalima nema dece, na šta je delom uticalo i to što lokalna samouprava ulaže u saobraćajnu signalizaciju, naročito u zonama škola, i što sprovodi edukacije svih učesnika u saobraćaju.

- U toku ove godine realizovali smo tri veoma važna projekta za bezbednost saobraćaja. Potpuno je uređena zona škole u Velikom Središtu, kod škole u Uljmi je postavljen pešački semafor, dok su kod još tri škole u samom gradu postavljeni LED merači brzina – istakao je Miroslav Lepir, član Gradskog veća za obrazovanje i član Saveta.

On je podsetio i da lokalna samouprava godinama dodeljuje besplatna autosedišta za svu novorođenu decu i edukuje roditelje o njohovoj pravilnoj primeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!