NEĆE SPALIONICU U CENTRU GRADA: Jasna poruka gradonačelnika Požarevca Saše Pavlovića investitoru iz Južne Koreje

D. NOVKOVIĆ

11. 08. 2021. u 08:25

GRADONAČELNIK Požarevca Saša Pavlović je na svojoj privatnoj fejsbuk-stranici poručio južnokorejskoj firmi "Elijas eko" da neće dozvoliti da, umesto fabrike solarnih panela, izgradi - spalionicu otpada.

НЕЋЕ СПАЛИОНИЦУ У ЦЕНТРУ ГРАДА: Јасна порука градоначелника Пожаревца Саше Павловића инвеститору из Јужне Кореје

Foto GU Požarevac

Povod je molba predstavnika pomenute firme za sastanak u cilju zajedničkog nalaženja rešenja za planiranu prenamenu ranije kupljenog zemljišta.

- Ovom prilikom poručujem svima: članovima Srpske napredne stranke, ostalim građanima Požarevca, Kostolca i okolnih sela, da dokle god obavljam funkciju gradonačelnika moji saradnici i ja nećemo dozvoliti da se na samo 800 metara od centra grada podigne takvo postrojenje - napisao je Pavlović.

POČETAK Spasović sa direktorom "Elijas eka" Kun Jung Parkom, 2019., Foto GU Požarevac

Podsetimo, južnokorejska firma je u martu 2019. sa bivšim gradonačelnikom Banetom Spasovićem potpisala Memorandum o saradnji za gradnju spalionice. Međutim, u maju prošle godine, posle pobune Požarevljana i ekologa, Ministarstvo za zaštitu životne sredine nije odobrilo ovaj projekat, uz obrazloženje da je planirana lokacija predviđena za proizvodne i uslužne delatnosti. Odmah potom je najavljena izgradnja fabrike solarnih panela i taj projekat je bio na javnom uvidu, ali je ideja o spalionici najednom aktuelizovana.

- Oko ovoga postoji apsolutno jedinstvo i niko u Požarevcu ne želi spalionicu. Dakle, gospodo iz firme "Elijas eko", dobili ste dozvolu za izgradnju fabrike solarnih panela, pa izgradite fabriku solarnih panela. To je dobra investicija koja će našoj lokalnoj samoupravi doneti nova radna mesta - poručio je na kraju gradonačelnik.

ČINjENICA

AUSTRIJSKA firma "Elijas eko", koja posluje kao deo korporacije "Junsan" iz Južne Koreje, 2019. je kupila tri hektara pored obilaznice i odmah najavila da će tamo izgraditi pogon za uništavanje industrijskog i medicinskog otpada koji se stvara na području Požarevca.

"FEJSBUK"

INFORMACIJE o važnim lokalnim temama - koje potiču od gradonačelnika i, samim tim, smatraju se zvaničnim objavama Požarevljani mogu da pronađu na zvaničnom sajtu Grada, na službenoj fejsbuk stranici prvog čoveka lokalne samouprave i na privatnom fejsbuk profilu Saše Pavlovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)