MOST PREKO ZAPADNE MORAVE NA PUTU ADRANI-POPOVIĆI: Delimično otvoren ali ostaje zabrana za kamione

G.Ć.

09. 08. 2021. u 13:14

MOST preko Zapadne Morave, na lokalnom putu Adrani-Popovići, čiji je noseći stub oštećen prilikom bujica i prolaska teških kamiona, delimično je otvoren za saobraćaj.

МОСТ ПРЕКО ЗАПАДНЕ МОРАВЕ НА ПУТУ АДРАНИ-ПОПОВИЋИ: Делимично отворен али остаје забрана за камионе

FOTO: G.Š.

Ovom ćuprijom do daljeg će moći da prolaze automobili i traktori, dok će kamioni i teže poljoprivredne mašine ipak još neko vreme morati da idu zaobilaznim putem.

- Ispitivanja je obavio dr Slobodan Ranković, stručnjak Laboratorije za ispitivanje konstrukcija Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu. U njegovom izveštaju navedeno je da je most moguće privremeno koristiti za laki saobraćaj do tri tone, odnosno za putnička vozila i traktore – kaže Marica Mijajlović, v.d. direktorka JP za uređivanje građevinskog zemljišta u Kraljevu.

Osim toga, ograničenje brzine na mostu je 10 kilometara na sat, a rastojanje između vozila mora biti 50 metara. U pomenutom izveštaju navedeno je i da je neophodno radi pervencije od udarnog dejstva povišenog vodenog talasa što pre očistiti nanose granja i otpada.

- Iz razloga hitnosti delovanja i nemogućnosti izmeštanja saobraćaja, nisu sprovedeni detaljni istražni radovi na dijagnostici stanja mosta. Zato se predlaže investitoru da čim se stvore uslovi sprovede potrebna ispitivanja na osnovu kojih bi se ustanovilo konačno rešenje najdalje u roku od 3 meseca – dodaje se u ekspertizi dr Rankovića. - Do donošenja konačnog rešenja potrebno je vršiti kontrolne preglede na 30 dana, ili hitno ako se uoče promene kojima se ugrožava stabilnost konstrukcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!