TAKMIČENJE U KUVANJU RIBLJE ČORBE: U subotu jubilarni „Golubački kotlić“ (FOTO)
U SUBOTU, 31. jula, u Golupcu se održava čuveno takmičenje u kuvanju riblje čorbe «Golubački kotlić», 55. po redu.
Kuvanje riblje čorbe/Foto:D.Novković
Takmičenje počinje u 18.30, a ocenjivanje od strane žirija uslediće u 20.30. Ovo takmičenje organizuje se u okviru trodnevne privredno-turističke manifestacije „Sajam Dunava“.
Kotizacija za učešće se ne naplaćuju, a novčane nagrade za osvojena prva tri mesta iznose 60.000, 40.000 i 20.000 dinara. „Golubački kotlić“ održava se u okviru trodnevne privredno-turističke manifestacije „Sajam Dunava“.
Kuvanje riblje čorbe/Foto:D.Novković
Organizatori očekuju brojne učesnike iz svih krajeva Srbije, jer se radi o jednom od najmasovnijih takmičenja u zemlji.
Preporučujemo
MOTO SKUP U BRATUNCU: Defile više od 300 učesnika iz regiona (FOTO)
24. 07. 2021. u 23:48
SJAJ LOKALNIH GOVORA: U Leskovcu održana manifestacija "U ritmu dijalekta"
15. 07. 2021. u 10:18
NEVEROVATNO OTKRIĆE U RUMUNIJI: Koristila kamen kao držač za vrata, ispostavilo se da vredi milion evra
KAŽU da je nečije smeće nečije blago, ali komad „kamena“ koji je decenijama držao vrata otvorenim predstavlja blago po gotovo svačijim standardima.
09. 12. 2025. u 16:57
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)