DO KOLEKTIVNOG IMUNITETA FALI 20 ODSTO: Vakcinisan svaki drugi građanin Pirotskog okruga

V. Ć.

28. 07. 2021. u 19:12

NA području Pirotskog okruga obuhvat vakcinacijom je prešao 50 odsto, ali je nedovoljno vakcinisanih i potrebno je bar još 20 odsto za kolektivni imunitet.

ДО КОЛЕКТИВНОГ ИМУНИТЕТА ФАЛИ 20 ОДСТО: Вакцинисан сваки други грађанин Пиротског округа

Foto: V. Ćirić

Kako je saopštio ZZJZ, u okrugu je vakcinisano 34.038 osoba, a obe doze primilo je njih 32.694. Ukupno je dato 66.732 doze vakcina. Sa 50.6 odsto vakcinisanih prednjači Pirot, u Dimitrovgradu je 46,9 u Beloj Palanci 45,7 i Babušnici je vakcinisano 38,4 odsto stanovnika starijih od 18 godina.

Danas su registrovana dva laboratorijski potvrđena slučaja obolelih od korone, a od 3. jula to je ukupno 64 novozaraženih. U drugoj polovini juna nije bilo zaraženih osoba.

Na testiranje danas je poslato 16 briseva, a od 39 slučajeva na antigen testu u pirotskom ZZJZ jedna osoba je pozitivna.

U kovid ambulanti u Pirotu obavljen je 71 pregled, a mera kućne izolacije naložena je za 3 osobe. U pirotskoj OB nema pacijenata sumnjivih na kovid,a teži slučajevi se šalju u kovid bolnicu Kruševac.

U Centru za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu povoljna sa tendencijom da pređe u nesigurnu i poručuju da treba ubrzati vakcinaciju. Fjzer i Sinofarm vakcina ima dovoljno-konstatuju lekari.

                                                                                                                       

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a