KUSTOSKA VOĐENJA KROZ IZLOŽBU "POD SJAJEM ZVEZDA": Predstavljeno više od sto fotografija muzičkih zvezda

B.G.

19. 07. 2021. u 15:32

POSTAVKA "Pod sjajem zvezda" sjajnog fotografa Brajana Rašića, trenutno aktuelna u Muzeju u Zrenjaninu, 22. i 29. jula, od 20 časova, imaće organizovano kustosko vođenje, a divnu avanturu kroz fenomenalne fotografije, vodićekistoričarka umetnosti, Ivana Arađan, kustos Muzeja u Zrenjaninu.

КУСТОСКА ВОЂЕЊА КРОЗ ИЗЛОЖБУ ПОД СЈАЈЕМ ЗВЕЗДА: Представљено више од сто фотографија музичких звезда

Foto: Muzej Zrenjanin

Inače, izložba "Pod sjajem zvezda" Brajana Rašića, sa više od sto fotografija na kojima su muzičke zvezde koje je fotografisao Rašić poslednje četiri decenije, predstavlja prvu retrospektivu ovog fotografa koja je priređena na području bivše Jugoslavije.

Branislav Brajan Rašić, jedan je od najpoznatijih svetskih rok fotografa današnjice, koji je tokom ranih sedamdesetih godina, beležio rad lokalnih i gostujućih bendova. Karijeru rok fotografa započeo je u jugoslovenskom muzičkom časopisu Džuboks, 1979. godine, zatim odlazi u Englesku, gde je od 1980. godine  radio  kao ekskluzivni fotograf agencije Rex Features.

Mnogi popularni izvođači i muzičke ikone iz sveta pop, rok, džez, kantri i bluz muzike ovekovečeni su njegovom kamerom, Madi Voters Frenk Sinatra, Čak Beri, Dejvid Bouvi, Tina Tarner, Ejmi Vajnhaus, Robi Vilijams, Madona, bendovi The Rolling Stones, U2  i mnogi drugi. Fotografije muzičkih zvezda Brajana Rašića nalaze se u magazinima, knjigama, na naslovnim stranama muzičkih albuma, izložbama koje se priređuju širom sveta, dok te fotografije ekskluzivno poseduje vodeća svetska agencija Getty Images. U svojoj karijeri dugoj četiri decenije, fotografisao je muzičke svetske zvezde na preko 8 hiljada koncerata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAJAM CVEĆA I MEDA: Susret izlagača i posetilaca na trgu u Leskovcu