PRIJEM ZA BRAJANA RAŠIĆA: Gradonačelnik Zrenjanina sa čuvenim rok fotografom

B.Grujić

30. 06. 2021. u 16:13

POVODOM izložbe Pod sjajem zvezda – Izložba fotografija Brajana Rašića gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura organizovao je prijem za jednog je od najpoznatijih svetskih rok fotografa današnjice.

ПРИЈЕМ ЗА БРАЈАНА РАШИЋА: Градоначелник Зрењанина са чувеним рок фотографом

FOTO: Brajan Rašić

Izložba će biti otvorena večeras u Salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu, u okviru manifestacije Nedelja kulture, a  kroz više od stotinu fotografija na kojima su muzičke zvezde koje je fotografisao Rašić poslednje četiri decenije, pred publikom će biti prva retrospektiva koja je priređena na području bivše Jugoslavije.

Kultni rok fotograf Brajan Rašić bio je svedok scene, slave, energije, ekstaze i svega onoga što čini atmosferu na koncertnoj bini. Njegov višedecenijski opus reflektuje istoriju čitavog jednog civilizacijskog fenomena zvanog rokenrol.

Branislav Brajan Rašić karijeru rok fotografa započeo je u jugoslovenskom muzičkom časopisu Džuboks, 1979. godine, zatim odlazi u Englesku i mnogi popularni izvođači i muzičke ikone iz sveta pop, rok, džez, kantri i bluz muzike ovekovečeni su njegovom kamerom.

Fotografije muzičkih zvezda Brajana Rašića nalaze se u magazinima, knjigama, na naslovnim stranama muzičkih albuma, izložbama koje se priređuju širom sveta, dok te fotografije ekskluzivno poseduje vodeća svetska agencija Geti imidžis. U svojoj karijeri dugoj četiri decenije, fotografisao je muzičke svetske zvezde na preko 8000 koncerata.

Izuzetno važna stavka biografije, jeste Brajanova profesionalna saradnja sa muzičkom ikonom rok kulture Dejvidom Bouvijem, kome je bio zvanični fotograf od albuma Let's dens (1983). Od 2006. godine postaje zvanični fotograf kultnog benda Rolingstons.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu