KORONA PRESEK U RUDNIČKO-TAKOVKOM KRAJU: Jedan novozaraženi u poslednja 24 sata

M.B.

16. 07. 2021. u 13:57

JOŠ jedna osoba je, prema podacima Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, potvrđeno pozitivna na korona virus. Od početka epidemije u martu 2020. do sada, ukupno zaraženo 3.446 lica, preminulo njih 129.

КОРОНА ПРЕСЕК У РУДНИЧКО-ТАКОВКОМ КРАЈУ: Један новозаражени у последња 24 сата

Foto: M.Drobnjak

Broj zvanično obolelih u aktuelnom „piku“ epidemije, ovde se uvećava na ukupno 3.386, od kojih je, po zvaničnim podacima, najviše njih izlečeno, dok za ostale i dalje važe sve propisane mere.

Nema, do sada, izveštaja o promeni broja pacijenata u kovid-delu Grudnog odeljenja Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, njenoj sada jedinoj postojećoj „crvenoj“ zoni. Njih je i dalje četvoro.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom „piku“ pandemije, po zvaničnim podacima ukupno su zaražena 3.386 lica, uz nažalost 124 smrtne žrtve.

Do juče (četvrtak) u ovom kraju je, po sopstvenom izboru neke od četiri raspoložive vakcine protiv kovida-19, vakninisano ukupno 15.586 osoba, revakcinisano njih 14.920.

- Tačno je, da je Gornji Milanovac prevazišao ukupan broj vakcinisanih iznad 50 odsto – izjavio je danas Dejan Kovačević, predsednik ove opštine. – Bio je plan, da se taj procenat dostigne do kraja juna, ali se sve to odužilo do sredine jula. Zatim je, nažalost, usledila stagnacija vakcinisanja, za koju se nadamo da neće dugo trajati. Jer, to je jedini način da sačuvamo zdravlje svoje, živote naših bližnjih, i svih drugih, kao i ekonomiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)