ZRENJANINCI MOGU DA UŽIVAJU U OPERI: Letnja operska škola i besplatni koncerti

B. Grujić

12. 07. 2021. u 15:56

TRADICIONALNA, peta po redu Letnja operska škola počela je sa radom u idiličnom dvorcu Kaštel u mestu Ečka kod Zrenjanina i trajaće do 22. jula, a posetioci će imati priliku da uživaju u sedam koncerata koji će održati u ambijentu dvorca i katoličke crkve u Ečki, kao i u bašti Gradske kuće u Zrenjaninu, uz besplatan ulaz na sve koncerte.

ЗРЕЊАНИНЦИ МОГУ ДА УЖИВАЈУ У ОПЕРИ: Летња оперска школа и бесплатни концерти

foto: kaštel Ečka

Ovogodišnja Letnja operska škola odvija se  pod pokroviteljstvom Kreativne Evrope, u sklopu projekta „Opera Past, Present, Perfect!", uz učešće priznatih muzičkih pedagoga, predavača i profesora, čime se ova škola svrstava među najkvalitetnije i najsavremenije na svetu.

Ovim projektom, uz edukativni i sociološki segment, mladim pevačima se pruža mogućnost da upotpune svoja znanja, nauče da umetničko pevanje zahteva intelektualno učešće, eksperimentisanje, traganje, širenje granica, osvešćivanje instrumenta, vladanje sobom i permanentno usavršavanje, a kruna je prilika da u idiličnom ambijentu dvorca, pred publikom pokažu svoje umeće.

foto: Kaštel Ečka

U dvorcu Kaštel 29. avgusta 1820. godine, kada se otvarao, nastupio je kasnije čuveni pijanista Franc List, koji je kao devetogodišnji vunderkind, oduševio sve prisutne, a ovog leta na istom mestu održaće se pet, uključujući i završni, gala koncert, 21. jula.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)