"PREKINUO" PENZIJU DA BI POMAGAO KOLEGAMA TOKOM EPIDEMIJE: Šabačka bolnica se zahvalila plemenitom kolegi

V. Mitrić

04. 07. 2021. u 13:55

PRIMARIJUS dr Dragutin Marković, epidemiolog u penziji Zavoda za javno zdravlje Šabac primio je zasluženo priznanje za poseban doprinos u radu Opšte bolnice "Laza K. Lazarević" iz grada na Savi, saopšteno je iz te ustanove, navodeći da je reč oogromnim zaslugama tog uglednog lekara u u borbi protiv kovid-19 pandemije.

ПРЕКИНУО ПЕНЗИЈУ ДА БИ ПОМАГАО КОЛЕГАМА ТОКОМ ЕПИДЕМИЈЕ: Шабачка болница се захвалила племенитом колеги

Foto: OB Šabac

- Iako od 2012. godine nije radno aktivan, tokom marta i aprila prošle godine, dr  Marković  se odazvao i kao volonter nesebično ponudio svoje bogato znanje i iskustvo epidemiologa, koje je bilo izuzetno važno, pogotovo na početku širenja infekcije - kažu u OB u Šapcu.

- U vreme kada je svaki dan bio  bitan, menadžment Opšte bolnice u Šapcu, uz savete dr Markovića, uspeva da u kratkom vremenskom roku organizuje i prilagodi objekte i pomogne u edukaciji osoblja Opšte bolnice.

- Saveti kolege Markovića - kako kaže dr Slobodan Popović, direktor šabačke bolnice - olakšali su formiranje crvenih zona, međuzona, zelenih zona i sanitarnih propusta.

Time je omogućena bezbednost osoblja i pacijenata tokom pandemije Kovid-19. Ovom prilikom se zahvaljujemo doktoru Dragutinu Markoviću, u ime svih zaposlenih Opšte bolnice Šabac na svemu što je učinio za svoj grad, profesiju i javno zdravlje. Čast je zvati takvu ličnost kolegom i prijateljem - rekao je  dr Popović, direktor OB Šabac.

Uz apel sugrađanima da se ne opuštaju,  dr Marković je istakao - Trenutna epidemiološka situacija je stabilna, ali bitka nije dobijena.

- I dalje se moraju poštovati epidemiološke mere. Apelujemo na sugrađane da se u što većem broju vakcinišu, kako bismo dostigli kolektivni imunitet i konačno pobedili aktuelnu pandemiju - priča ovaj vremešni, ali još, u svakom smislu, agilni i vitalni šabački lekar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DECI NAJBOLJE PREDSTAVE: Počinje 14. Pozorišni festival „ZajeČAR“