DOBILI NOVU-STARU FONTANU: Centralni trg u Smederevu posle pet godina opet zablistao

N. Živanović

02. 07. 2021. u 06:47

POSLE pet godina gledanja u neispravnu fontanu, koja je vremenom postala ruglo grada i mesto za odlaganje otpada, Smederevci su dočekali puštanje u rad nove fontane, koja je izgrađena na mestu nekadašnje.

ДОБИЛИ НОВУ-СТАРУ ФОНТАНУ: Централни трг у Смедереву после пет година опет заблистао

Foto N. Živanović

Napravljena je po uzoru na čuvene krugove, odnosno fontanu koja je trg krasila tokom druge polovine prošlog veka.

Na radost okupljenih sugrađana, dugme - da fontana proradi - pritisnuo je gradonačelnik Smedereva Jovan Beč, koji je još u oktobru najavio i obećao novi izgled centra grada.

Idejno rešenje za fontanu je delo studija "Arhi plus" iz Beograda, građevinske radove je obavila kamenorezačka radnja Bojana Bojovića iz Gornjeg Milanovca, investotor je lokalna samouprava, a vrednost radova je iznosila 11,9 milona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis