PODELJENE MASKE I SAPUNI: Vakcinacija u romskim naseljima na području Novog Sada

J.S.

28. 06. 2021. u 16:00

U OKVIRU programa „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji,” Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ pružili su podršku u realizaciji projekta u oblasti informisanja, prevencije i imunizacije građana protiv Kovid 19 u potstandardskim naseljima na području Novog Sada.

ПОДЕЉЕНЕ МАСКЕ И САПУНИ: Вакцинација у ромским насељима на подручју Новог Сада

Foto: Grad Novi Sad

Na inicijativu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Srbije, Crveni krst je za 29 gradova i opština obezbedio porodične higijenske pakete pomoći podstandardskim naseljima prilikom prijave za imunizaciju. Novom Sadu je isporučeno 700 paketa koje su obezbedili nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, Fond za otvoreno društvo, Stalna konferencija gradova i opština i UNHCR. Paketi sadrže zaštitne maske, alkohol za dezinfekciju, toalet papir i sapun.

Koordinatorka za romska pitanja Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu Radmila Zećirović, u saradnji sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta,u minulih mesec dana organizovala je podelu porodičnih higijenskih paketa u novosadskim naseljima Veliki rit, Adice, Šangaj, Depresija i Bangladeš.
Grad Novi Sad  obezbedio je  autobus koji je adaptiran u mobilni punkt za imunizaciju u ovim naseljima. Vakcinisano je 92 ljudi, a revakcinisano njih 57. Mobilni tim grada  i volonterka UN za razvoj posetili su naselja i u razgovoru sa žiteljima ukazali na važnost  imunizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)