REZERVOARI NA MINIMUMU, PRETE RESTRIKCIJE: Još jedan apel za racionalniju potrošnju vode stiže iz Ivanjice

V.I.

24. 06. 2021. u 13:32

POSLE apela iz Lučana i Gornjeg Milnovca za racionalnu potrošnju vode, isti poziv građanima stigao je i iz susedne Ivanjice ,pošto su, kako kažu nadležni iz JKP "Ivanjica", rezervoari na minimumu, pa ukoliko se ne smanji potrošnja, u narednim danima može doći do restrikcije vode za piće.

РЕЗЕРВОАРИ НА МИНИМУМУ, ПРЕТЕ РЕСТРИКЦИЈЕ: Још један апел за рационалнију потрошњу воде стиже из Ивањице

Foto: Arhiva

- Ukoliko se nastavi sa neracionalnom potrošnjom vode bićemo primorani da uvedemo višečasovne restrikcije, a to nije nikome u interesu. Nadamo se da će preovladati razum i da ćemo savesnim i odgovornim ponašanjem doprineti normalnom vodosnabdevanju Ivanjice - rekao je direktor JKP "Ivanjica" Aleksandar Mitrović.

On je apelovao na Ivanjičane da, zbog nepovoljnih vremenskih uslova i niskog vodostaja, vodu isključivo koriste za piće, sanitarne potrebe i kuvanje. Aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće.

Nesavesnim građanima koji neracionalno troše vodu prete kazne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)