GRAD NOVI SAD NASTAVLJA PODRŠKU PRIVREDNICIMA: Gradonačelnik Vučević posetio kompaniju „Monarh“ u Veterniku (FOTO)

Z. G.

18. 06. 2021. u 16:51

U BUDŽETU Novog Sada izdvojeno je 15.000.000 dinara za podršku sektoru mikro i malih preduzeća i preduzetnika na teritoriji Grada za nabavku mašina i opreme, saopšteno je danas prilikom posete gradonačelnika Miloša Vučevića kompaniji “Monarh” u Veterniku.

ГРАД НОВИ САД НАСТАВЉА ПОДРШКУ ПРИВРЕДНИЦИМА: Градоначелник Вучевић посетио компанију „Монарх“ у Ветернику (ФОТО)

Foto: Pres služba Grada

Ta firma, koja se bavi izradom korporativnih tekstilnih odevnih predmeta i opreme za ugostiteljske objekte, na konkursu Grada je dobila subvenciju od 500.000 dinara, za nabavku laserske mašine za krojenje.

- Ova kompanija se bori na tržištu već 13 godina. Veoma cenim kada vidim vredne ruke ovih divnih dama i drago mi je što se vlasnik ove firme vratio iz Australije u svoju zemlju da živi i radi. Zadovoljstvo je i što od njega čujem da se biznis polako vraća u normalu, te da se ovaj sektor oporavlja od posledica pandemije – rekao je Vučević napominjući da je konkurs sproveden prema svim pravilima kao i da su podržani oni koji imaju preduzetnički duh i inovativnost u poslovanju. - Ne možemo samo pričati o kompanijama koje su giganti i koje utiču na makroekonomsku sliku. Zato Grad ima poseban vid podrške ovakvim preduzećima. Vodimo izbalansiranu politiku prema svim privrednim subjektima – istakao je gradonačelnik Vučević.

Vlasnik kompanije “Monarh” Miroslav Krstanović zahvalio je na podršci naglasivši da će mašina, čija kupovina je subvencionisana, doprineti boljoj proizvodnji.

Foto: Pres služba Grada

 

- U poslednje vreme oseti se da stvari u Srbiji idu na bolje, posebno kada je reč o administrativnim procedurama koje su daleko efikasnije nego pre deset godina. Takođe, krediti su povoljniji, a kurs je stabilan – rekao je Krstanović.

Bespovratna sredstva su odobrena za 33 privredna subjekta u rasponu od 200.000 do 500.000 dinara po privrednom subjektu, u zavisnosti od visine troškova i ulaganja iskazanih u prijavi.

Direktorka Regionalne razvojne agencije Bačka DOO Ivana Krsmanović izjavila je da će ta Agencija, čiji je Grad Novi Sad jedan od osnivača, nastaviti saradnju sa lokalnom samoupravom kako bi se privredi pružila maksimalna podrška. Pošto je nedavno Skupština grada usvojila Odluku o programu podrške mikro, malim i srednjim preduzećima, konkurs za nabavku mašina i opreme ove godine će sprovesti Gradska uprava za privredu. Iznos sredstava za ovu namenu je uvećan sa 15 na 24 miliona dinara, navedeno je u saopštenju.


 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)