KROV NAD GLAVOM ZA ODANOST DRŽAVI: Premijerka Brnabić uručila prve ključeve stanova pripadnicima snaga bezbednosti u Kraljevu (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

14. 06. 2021. u 14:59

DVE godine od polaganja kamena temeljca, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uručila je u Kraljevu prve ključeve novoizgrađenih stanova namenjenih pripadnicima policije, vojske i drugih službi bezbednosti. Od predviđenih osam višespratnica sa ukupno 946 stanova, u gradu na Ibru, u takozvanim Voćarevim livadama, završena je izgradnja dve zgrade sa 214 stanova.

КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА ОДАНОСТ ДРЖАВИ: Премијерка Брнабић уручила прве кључеве станова припадницима снага безбедности у Краљеву (ФОТО)

Foto: G.Šljivić

- Kraljevo nije bilo u lakoj situaciji u godinama iza nas. Stopa nezaposlenosti u Raškom okrugu je 2012. godine bila neverovatnih 28,4 odsto. Mnogo smo se trudili i borili, sećam se koliko je predsednik Vučić bio srećan kada smo uspeli da dovedemo „Leoni“ u Kraljevo, kada smo otvorili na hiljade novih radnih mesta. Tako je stopa nezaposlenosti krajem 2020. smanjena na 11 odsto - rekla je ovom prilikom premijerka Brnabić.

Uz veliku zahvalnost pripadnicima službi bezbednosti za njihovu odanost državi i narodu i revnost u poslu koji svakodnevno obavljaju, premijerka je istakla i razvoj još dva projekta od izuzetnog značaja za Kraljevo i okolinu.

POVOLjNI USLOVI

JEDNA od onih kojni su se odlučili da kupe stan u ovom naselju po povoljnim uslovima je i potporičnik policije Dragana Stevanović, zsaposlena u Saobraćajnoj policijskoj ispostavi u Kraljevu.

- Ovaj posao radim već 19 godina i do sada sam stanovala kod roditelja. Imam sina studenta Filološkog fakulteta. Želim da se zahvalim Vladi i predsedniku Vučiću što su nam omogućili da kupimo stan po povoljnim uslovima, kao i mom tati koji nam je pomogao da imamo novac za učešće. Sin kada se oženi, imaće svoj krov nad glavom – uzbuđeno kaže Dragana.

Slično govore i njene kolege iz redova policije, Vojske Srbije, vatrogasno-spasilačke jedinice, sektora za Vanredne situacije...

- Ovo je veliki dan za moju porodicu. Imamo privilegiju da u ovom prelepom okruženju otvorimo novo poglavlje u svojim životima – rekao je Slaviša Kornjača, šef smene u vatrogasno-spasilačkoj jedinici.

- To su strateški projekti, jer paralelno sa izgradnjom ovih stanova gradi se i Moravski koridor. Taj auto-put će promeniti sve, dovešće investitore, nove poslove, omogućiće veće plate i veća tržišta. Život u Kraljevu će postati bolji, ovaj grad će postati mesto gde se dolazi zbog posla i visokog standarda – naglasila je predsednica Vlade. - Uz ponovno uspostavljnje letova sa Aerodroma „Morava“ sredinom jula, očekuje nas i izgradnja još jedne poletno-sletne staze za kvalitetniji putnički i kargo saobraćaj. Te planove uveliko priprema Ministartvo građevine.

Ceremoniji uručenja ukupno 11 ključeva novim vlasnicima stanova prisustvovali su i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ministrar odbrane Nebojša Stefanović, direktor BIA Bratislav Gašić, kao i čelnici lokalne samouprave i Raškog okruga.

- Predsednik Vučić je prvi državnik moderne Srbije koji se na organizovan i osmišljen način brine o rešavanju životnog pitanja pripadnika službi bezbednosti. Svi oni odlučili su da svoj život posvete Srbiji. Kada je teško srpskom narodu, oni su uvek tu. Ne kukaju i ne pitaju. Došlo je vreme da im se država oduži, a ovo je jedan od načina da im pokažemo koliko nam je stalo do njih i njihovih porodica – rekao je pored ostalog ministar Vulin.

Ovom prilikom, ministar Stefanović je podsetio da je uručenje ključeva upriličeno na 22. godišnjicu od bitke na Košarama.

- Zahvaljujući ekonomskoj politici koju vode predsednik Vučić, premijerka Brnabić i Vlada Srbije imamo priliku da pokažemo i konkretno hvala pripadnicima službi bezbednosti – istakao je Stefanović. - Hoćemo da pokažemo da naša briga nije fraza, da ih ne zaboravljamo. Neka se deca i unuci rađaju u ovim stanovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024