PONOVO SE U VRTIĆU TRAŽI MESTO VIŠE: Posle mnogo godina u Kikindi je konačno gužva za upis dece u predškolsku ustanovu

R. Šegrt

12. 06. 2021. u 08:25

NAJLEPŠA vest u Kikindi poslednjih dana stigla je iz Predškolske ustanove - na oglas za upis dece stiglo je više prijava nego prošle godine. Samo za boravak u jaslicama ovog maja je upisano 120 mališana više nego pre godinu dana, što odavno nije zabeleženo u ovom gradu.

ПОНОВО СЕ У ВРТИЋУ ТРАЖИ МЕСТО ВИШЕ: После много година у Кикинди је коначно гужва за упис деце у предшколску установу

Foto R. Šegrt

I za boravak dece u vrtićima je više zainteresovanih roditelja, pa nove prijave još uvek stižu iako je rok za upis zvanično istekao 15. maja.

Povećano interesovanje roditelja za boravak dece u jaslicama i vrtićima objašnjava se boljom ekonomskom situacijom, jer su se mnogi zaposlili, a decu nema ko da im čuva, pa žele da pohađaju predškolsku ustanovu. Tako ovaj svojevrsni bebi-bum, koji odavno nije zabeležen u Kikindi, objašnjava i Kristina Drljić, direktorka Predškolske ustanove "Dragoljub Udicki".

- Prijatno smo iznenađeni brojem dece od jedne do tri godine koja su prijavljena za jaslice. Obradovani smo činjenicom da je više dece, da roditelji rade i da ćemo imati više mališana i u mlađoj i u starijoj jaslenoj grupi. Međutim, to od nas zahteva drugačiju organizaciju, budući da sada jaslice imamo u tri gradska vrtića, "Plavi čuperak", "Miki" i "Kolibri", a u selima samo u Mokrinu. Sada imamo devet jaslenih grupa, a koliko ćemo ih imati naredne školske godine, tek treba da odredimo. Osim toga, jaslice zahtevaju drugačije prostorne uslove, pa moramo prilagoditi prostorije za jasleni uzrast. Za to je potrebno vreme, pa molimo roditelje da se strpe dok ne pronađemo rešenje - objašnjva Drljićeva.

Veće je interesovanje i za upis ostale dece u vrtiće, pa prijave još stižu i neposredno i elektronskim putem. Ustanova je u obavezi da ih sve primi i razmotri, a tek onda da komisija odredi koja deca će ostvariti pravo na boravak u predškolskoj ustanovi.

POLOVINA OBDANIŠTA U SELIMA

KIKINDA je već godinama unazad grad u kojem nije bilo liste čekanja za upis dece u vrtiće. Sva deca su imala smeštaj, ali se situacija sada, izgleda, promenila. Zato još nije utvrđena konačna lista upisane dece. Predškolska ustanova "Dragoljub Udicki" ima ukupno 18 vrtića, od toga devet u gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024