KIKINDA CENTAR KULTURNIH DOGAĐAJA: Petak je dan za otvaranje tri likovne izložbe

R.Š.

04. 06. 2021. u 16:16

PETAK je dan kada se u Kikindi održava najveći broj kulturnih događaja, nekada čak u isto vreme. Ovog petak otvaraju se čak tri likovne iložbe, ali u razmaku od po sat vremena.

КИКИНДА ЦЕНТАР КУЛТУРНИХ ДОГАЂАЈА: Петак је дан за отварање три ликовне изложбе

FOTO: Promo

Ovog petak otvaraju se čak tri likovne iložbe, ali u razmaku od po sat vremena. Najpre će u foaju Narodnog pozorišta, u 18 sati, biti predstavljeni portreti „Velikana srpskog glumišta“. Izložba je nastala kao zajednički projekat Doma kulture iz Rabrova i Centra za kulturu „Veljko Dugošević“ iz Kučeva, a autori postavke su Dragan Đorđević i UG „Žanka Stokić“ iz Rabrova. Kikinđani će u ovu izložbu moći da vide do 11. juna.

Sat vremena kasnije, dakle u 19 sati, u Galeriji „Zdravko Mandić“ u Novim Kozarcima biće otvorena ovogodišnja, deseta likovna kolonija na kojoj će učestvovati deseta slikara iz Kikinde i drugih gradova u Vojvodini.

Treća izložba otvara se u 20 sati, u centru grada, u galeriji “Terra”, gde će biti predstavljene fotografije, video i sound art autorke Milene Popov, multimedijalne umetnice koaj je rođena u Zrenjnainu, a živi i radi u Njujorku. Doktorirala je na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, a sada je predvač na Univerzitetu grada Njujorka. Dobitnik je više nagrada za umetnost i pedagoški rad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna