SAMO DA MI UNUKA BUDE DOBRO: Ispovest Trivka koji je iz čeljusti komšijskih pasa spasao unuke

S. Kostić

04. 06. 2021. u 15:44

ZAŠILI su joj rane. Veći deo tela joj je u zavojima, ide na previjanje i kontrole. Sada se plaši da dođe kod mene, strah je savladao.

САМО ДА МИ УНУКА БУДЕ ДОБРО: Исповест Тривка који је из чељусти комшијских паса спасао унуке

Foto S. Kostić

Samo da mi unuka bude dobro, da joj ne ostanu neke posledice - ovako počinje svoju priču, za "Novosti", Trivko Simeunović (67) iz Dobrodola nadomak Iriga, koji je uspeo iz čeljusti pomahnitala dva komšijska psa, da spase unuku Tamaru (14) i od njene rođene sestre dvogodišnju ćerku.

Trivko koji je i sam u toj borbi zadobio višebrojne ujede, razderotine i modrice po telu, svaki dan ide na previjanje, kaže da nije ljut na komšiju, vlasnika pasa, kao i da ga neće sudski goniti po privatnoj tužbi, jer čovek ima četvoro dece i ne želi da im hleb uzima iz usta.

Deda Trivko kaže da su mu stresne slike pred očima i posle pet dana od incidenta.

- Ležao sam u sobi i gledao televiziju. Unuka Tamara je sa svojom sestričinom krenula do prodavnice. Kako su izašle na ulicu, začuo kao galop konja, a onda vriska - priseća se Trivko.

Foto S. Kostić

Deda je istrčao na ulicu i ne sluteći da će ugledati tako strašnu scenu. Devojčica je uspela da odgurne sestričinu, a ona se borila sa psima dok su je grizli po telu.

- Odmah sam skočio i legao preko nje, samo da je zaštitim. I Tamara je nekako uspela da pobegne, a ja sam nastavio i dalje da se borim sa njima, dok su me ujedali - priča Trivko dodajući da u tom trenutku nije imao ko da ga odbrani, jer u ulici živi uglavnom starije stanovništvo. - U jednom momentu setio sam se, kažu kada te pas napadne treba zauzeti čučeći položaj i to sam uradio, a oni su tada pobegli. Odvezli su nas u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad i tamo zbrinuli. Dvogodišnjakinja ima nekoliko ogrebotina, ali Tamara ima ugrize po stomaku, rukama, leđima.

Trivko kaže, komšija čiji su ih psi napali, dolazi kod njega, a obilazi i njegovu unuku. Veterinarska inspekcija svaki dan posmatra pse, koji su sada na lancu u boksu.

MEŠTANI OPOMINjALI

MEŠTANI Dobrodola su u nekoliko navrata opominjali vlasnika pasa da oni napadaju. Međutim, on ih veže nekoliko dana, a kada ih pusti, životinje budu još gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)