SKORO SVAKI DRUGI PRIMIO VAKCINU: Epidemija u Pirotskom okrugu

V.Ć.

02. 06. 2021. u 16:30

OD početka imunizacije, na području Pirotskog okruga dato je 56.847 doza vakcina.

СКОРО СВАКИ ДРУГИ ПРИМИО ВАКЦИНУ: Епидемија у Пиротском округу

Foto: V.Ć.

Vakcinisano je 32.077 osoba, a obe doze primilo je 24.770 građana. U Pirotu je vakcinisano 47,6 odsto punoletnih građana, u Dimitrovgradu 44 u Beloj Palanci 43,5 i na posletku u Babušnici 36,5 odsto punoletnih osoba.

Pirotski ZZJZ, danas je registrovao još dva slučaja zaraze, a na testiranje je poslato 28 uzoraka. Do danas, zaraza je potvrđena u 5.824 slučaja od početka epidemije, a bitku sa zarazom na području okruga u istom periodu izgubilo je 248 osoba.

U kovid ambulanti pirotskog Doma zdravlja, danas je obavljeno 59 pregleda, od kojih je 19 prvih i 40 konrolnih. Mera kućne izolacije , danas je naložena za dve, a ukinuta za četiri osobe. Na lečenju u pirotskoj Opštoj boolnici trenutno je 14 pacijenta, od kojih je 10 iz Pirota, 2 iz Dimitrovgrada i po jedan iz Bele Palanke i Babušnice.

Epidemiolozi Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ u Pirotu, procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu i dalje nesigurna, usled čega je neophodno i dalje dosledno sprovoditi propisane mere i odazvati se masovnoj imunizaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju