KORONA PRESEK ZA PIROT: Sve bolje vesti, samo jedan zaražen prema najnovijim podacima

V. Ć.

31. 05. 2021. u 20:19

NA PODRUČJU Pirotskog okruga, danas je registrovan samo jedan slučaj zarazžavanja kovidom 19, a na testiranje je poslat 21 bris.

КОРОНА ПРЕСЕК ЗА ПИРОТ: Све боље вести, само један заражен према најновијим подацима

Foto: V. Ćirić

Ovo je od početka epidemije najbolji podatak, kada je reč o broju zaraženih.

Do danas je u okrugu vakcinisano 31.354 osoba, od kojih je obe vakcine primilo njih 23.870.  Obuhvat stanovništva jednom vakcinom je 41,7 dok je kompletno vakcinisano 32,1.  U odnosu na broj stanovnika, u Pirotu je vakcinisano 44 osto, u Beloj Palanci 40,6 u Dimitrovgradu 39,7 a u Babušnici 32,5 odsto punoletnih građana.

Prema podacima pirotskog ZZJZ, koji prati epidemiološku situaciju u Pirotu, Dimitrovgradu, Beloj Palanci i Babušnici, od početka epidemije, u okrugu je bilo  5.818 laboratorijski potvrđenih slučajeva zaraze, od koje je preminulo 248 osoba.

U pirotskoj kovid ambulanti  danas je obavljeno 33 pregleda, od kojih je 20 prvih, dok su ostali kontrolni. Mera kućne izolacije naložene je jednoj osobi, a ukinuta za tri osobe. Na lečenju u Opštoj bolnici treutno je  12 bolesnika, od kojih je 9 iz Pirota, 2 iz Dimitrovgrada i jedan iz Babušnice.

U Centru za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ procenjuju da je situacija i dalje nesigurna i pozivaju na poštovanje preventivnih mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!