U PARAĆINU ODRŽAN SAJAM MEDA I PČELARSTVA: Manifestacija organizovana na otvorenom u glavnoj ulici

Z. Rašić

29. 05. 2021. u 21:53

PO REDU osmi paraćinski Sajam meda i pčelarstva uspešno je danas održan na trotoaru glavne ulice i to je praktično bila prva sajamska manifestacija ove godine održana u Srbiji nakon popuštanja epidemije kovida 19.

У ПАРАЋИНУ ОДРЖАН САЈАМ МЕДА И ПЧЕЛАРСТВА: Манифестација организована на отвореном у главној улици

Foto: Opština Paraćin

Medni sajam Društvo pčelara „Grza“ organizuje uvek u martu, ali su se uslovi za njegovo održavanje, nakon što je ukinuta vanredna situacija u paraćinskoj opštini, stekli tek sada.

Foto: Opština Paraćin

Sajam je otvorila predsednica Skupštine opštine Paraćin Slavica Jovanović, folkloraši su izveli prigodan kulturno-umetnički program, pa je usledila dodela nagrada mlađim osnovcima za likovne radove na temu „Med i pčela“.

 - Zbirno je bilo i više izlagača nego ranijih godina, posebno proizvođača pčelarske opreme i pribora, dok je izlagača meda i pčelarskih proizvoda bilo nešto manje – kaže, za „Novosti“, Nebojša Ponjavić, predsednik Društva „Grza“. Dodaje da je posetilaca bilo mnogo više nego pre, pa i iz drugih gradova, recimo iz Bora.

Foto: Opština Paraćin

Gost sajma bio je regionalni predstavnik iz Rače Kragujevačke, gde je Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) sagradio otkupni centar za med, što je posebno značajno za pčelare zbog sigurnosti otkupa meda i stabilne i dobre cene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri