TOPLANI ODOBREN KREDIT, A JEMAC - VODOVOD: Održana sednica Skupštine grada Kruševca

S.B.

26. 05. 2021. u 18:55

ODBORNICI Skupštine grada Kruševca doneli su danas saglasnost na Odluku Nadzornog odbora JKP Gradska toplana kojom će se ovo preduzeće zadužiti kreditom od 500 miliona dinara, a kao jemac biće JKP Vodovod.

ТОПЛАНИ ОДОБРЕН КРЕДИТ, А ЈЕМАЦ - ВОДОВОД: Одржана седница Скупштине града Крушевца

Foto: Novosti

Kako je rečeno na sednici lokalnog parlamenta,koju su ponovo obeležile polemike u vezi sa izdvajanjima iz gradskog budžeta u rekonstrukciju Trga kosovskih junaka i uređenje prostora na Starom aerodromu, sa novim Spomenikom knezu Lazaru, Toplana ulazi u dugoročni kreditni aranžman.

Odbornici su usvojili rebalans budžeta koji sada podrazumeva budžet u iznosu od 4,86 milajardi dinara. Prema rečima gradonačelnice Jasmine Palurović izmenjene okolnosti epidemije uticale su na ovu odluku,iako je budžet bio realno projektovan. Organizovanje masovne imunizacije samo je jedan od razloga.

Lokalni parlament je usvojio i više drugih odluka, koji se, između ostalog odnose na izmenu i dopunu programa uređenja građevinskog zemišta za 2021. i više planova detaljne regulacije. Usvojena je inicijativa Odbora za obeležavanje 650 godina od osnivanja grada Kruševca o novoustanovljenom priznanju “Zahvalnica grada Kruševca”. Aktuelnim direktorima Turističke organizacije Kruševac - Suzani Milosavljević i Nenadu Sokoloviću (Istorijski arhiv) produženi su mandati na još četiri godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VAŽNO SAOPŠTENJE MUPA ZA GRAĐANE NIŠA: Stanari ovih ulica biće evakuisani u nedelju, na snazi nekoliko bitnih pravila ponašanja (FOTO)