DNEVNO SE VAKCINIŠE PETORO TINEJDŽERA: Situacija sa virusom korona u Kikindi - manje od sto aktivnih slučajeva

R. Š.

25. 05. 2021. u 16:00

U KIKINDI je do sada podeljeno 36.153 doza vakcina, od čega su 19.973 prve doze, dok je 16.180 osoba primilo obe doze cepiva.

ДНЕВНО СЕ ВАКЦИНИШЕ ПЕТОРО ТИНЕЈЏЕРА: Ситуација са вирусом корона у Кикинди - мање од сто активних случајева

Foto: R. Š.

Dobra vest iz Doma zdravlja je da se dnevno vakciniše do petoro mladih, uzrasta od 16 do 18 godina.

- Ovu kategoriju mladih počeli smo da vakcinišemo protekle nedelje. Svi koji žele da se vaksinišu, a pripadaju ovoj uzrasnoj grupi na vakcinalni punkt treba da donesu potvrdu od pedijatra o saglasnosti o sprovođenju imunizacije isključivo Fajzerovom vakcinom- saopštila je Mira Pećanac, glavna sestra Doma zdravlja i i koordinatorka procesa imunizacije u Kikindi.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Kikindi je trenutno aktivno 80 aktivnih slučajeva kovida i još nema uslova zaukidanje vanredne situacije. U opštini Kanjiža je 56 aktivnih slučajeva, u Senti 40, Adi 33, Čoki 30, a najmanje ih je u Novom Kneževcu, svega sedam slučajeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAJAM CVEĆA I MEDA: Susret izlagača i posetilaca na trgu u Leskovcu