PRIČAJ MI O SVOM KRAJU: Literarni konkurs za mlade - Vranje, Lebane, Bujanovac i Preševo

J. S.

24. 05. 2021. u 17:39

GRAĐANSKE inicijative raspisuju literarni konkurs za kratku priču “Pričaj mi o svom kraju…” koju će napisati mladi o Vranju, Lebanu, Bujanovcu i Preševu.

ПРИЧАЈ МИ О СВОМ КРАЈУ: Литерарни конкурс за младе - Врање, Лебане, Бујановац и Прешево

Foto J. Stojković

U kratkoj formi do 500 reči, stanovnici ovih mesta treba da kažu šta je ono što mesto u kome žive čini posebnim, šta bi stranac morao da zna o tom gradu ili opštini, kao i šta bi stanovnici sami mogli da urade da život u svom kraju učine boljim.

Pravo učešća imaju mladi uzrasta od 16 do 30 godina i na konkursu  mogu da učestvuju jednom pričom. Biće nagrađeno ukupno 12 mladih pisaca i spisateljica – dodeliće se prva, druga i treća nagrada u sve četiri opštine, odnosno gradu.

Odluku o nagrađenim pričama doneće tročlani žiri, koji čine: Milena Bogavac, dramaturškinja, Jelica Kiso, pesnikinja i nastavnica građanskog vaspitanja, i Dragoslava Barzut, spisateljica i aktivistkinja.

Najkreativnije mladi pisci i spisateljice dobiće zanimljive nagrade – za prva mesta biće nagrađeni tablet računarima, druga blutut zvučnicima, a treća slušalicama. Posebna nagrada biće i vaučer za kupovinu knjiga.

Konkurs je otvoren do 10. juna i svi zainteresovani svoje radove mogu da pošalju najkasnije do ponoći tog dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće