ROLAN GAROS SA NAVIJAČIMA: Lepe vesti za ljubitelje tenisa

Novosti online

12. 05. 2021. u 13:47

MINISTARKA sporta Francuske Roksana Marasineanu izjavila je da će navijači sa zdravstvenim propusnicama dobiti prisutp stadionima, posebno se to odnosi za organizaciju predstojećeg grend slema na terenima Rolan Garosa u Parizu.

РОЛАН ГАРОС СА НАВИЈАЧИМА: Лепе вести за љубитеље тениса

Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Za početak očekuje se da će po jasno definisanim zdravstvenim protokolima na tribinama teniskog turnira biti dozvoljen ulazak oko 1.000 navijača. Kako grend slem startuje 30. maja veruje se da će završnim mečevima prisustvovati čak 5.000 gledalaca i to nakon što dobiju zdrastvene propusnice.

Ministarka je ukratko objasnila za “Ekip” proceduru oko dobijanja propusnice:

– Postojaće tri kriterijuma. Jedan je da smo vakcinisani, drugo da smo testirani u roku od 48 sati i treći, da smo iminu jer smo već preležali koronavirus. Ovo su tri stavke koje mogu uticati da li će neko dobiti zdravstveni karton da bi mogao da pristupa utakmicama i ostalim sportskim takmičenjima. Pre 30. juna neće biti biti šanse da se prisustvuje mečevima na kojima je moguće stajati, tako da će svi navijači sedeti i to na onoj udaljenosti koja je obeležena sedištima – rekla je ministarska sporta Francuske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRBIJA SLAVI VESTI IZ AMERIKE! Novak Đoković na Ju-Es openu? Kraj sage je blizu, a šanse da će Srbin preko Atlantika su velike