FEDERER ŠOKIRAO ŠVAJCARCE: Posle Monte Karla odustaje i od Olimpijskih igara

Novosti online

16. 03. 2021. u 09:07

NIJE se naigrao Rodžer Federer na prvom turniru posle povratka sa jednogodišnje pauze, a kako sada stvari stoje, pitanje je kada će i da li će uopšte Švajcarac ponovo na teren.

ФЕДЕРЕР ШОКИРАО ШВАЈЦАРЦЕ:  После Монте Карла одустаје и од Олимпијских игара

Rodžer Federer foto: AP

Odmah po ispadanju iz Dohe Rodžer je otkazao učeće u Dubaiju, a švajcarski mediji prenose da njihovog mezimca neće biti ni na mastersu u Monte Karlu koji je ranije najavljivao kao jedan od pripremnih turnira za Rolan Garos.

Još veći šok, prenose Švajcarci, mogao bi da bude odustajanje Federera od nastupa u Tokiju i to zbog najava Japanaca da teniseri na OI neće moći da vode porodice.

Poznato je da Federer već nekoliko godina sa sobom na sve turnire vodi ne samo suprugu Mirku i njihovo četvoro dece nego uvek i po još nekoliko članova šire familije i prijatelja.

Priču potvrđuje ugledni "Blik" koji piše da Federer ne želi da bude odvojen od porodice nekoliko nedelja, jer organizatori Olimpijskih igara neće dozvoliti boravak nesportista u “selu” zbog predostrožnosti oko korona virusa.

Ta odluka još nije doneta, ali prema najavama da ni navijača iz inostranstva neće biti u Tokiju, jasno je da je ova odluka skoro izvesna.

Švajcarska ima olimpijsko zlato u muškom singlu, ali ga nije doneo Federrerm a ni Vavrinka, nego Mark Rose koji je senzacionalno osvojio turnir u Barseloni 1992. Rodžer u singlu ima srebro iz Londona, a osvojio je i zlato u dublu 2008. sa Vavrinkom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)