JAČI OD SVEGA: Novak slavio protiv Raonića i povrede, zapušio usta svim kritičarima 300. pobedom na Grend slemovima!

A. Ilić

14. 02. 2021. u 14:31 >> 14:31

Neverovatan podvig napravio je Novak Đoković. Srbin je sa 3:1 (7:6, 4:6, 6:1, 6:4) savladao Miloša Raonića i uprkos povredi upisao trijumf!

ЈАЧИ ОД СВЕГА: Новак славио против Раонића и повреде, запушио уста свим критичарима 300. победом на Гренд слемовима!

FOTO: AP/Tanjug

Govorilo se dosta o tome da Novak neće izaći danas na Rod Lejver Arenu zbog povrede. Izašao je, i ne samo to, već je i trijumfovao. Rezervisan je bio Đoković na samom početku meča. 


Prvi set nije dao taj-brejk, obojica su čuvali svoj servis. Ipak, pokazao je Novak zbog čega je "kralj" taj-brejka". 

Drugi set pripao je Milošu Raoniću koji je dobio jedini brejk. Iskoristio je mali pad u igri našeg tenisera Raonić i upisao set protiv Srbina. 

U trećem setu postojao je samo Đoković na terenu, činilo se da se oslobodio povrede i to se i videlo. Dobio je set sa 6:1 uz dva brejka našeg tenisera. 

Taktički je odigrao Đoković u poslednjem setu, dozvolio je Raoniću da igra sve do završncie kada je iskoristio njegov pad koncentracije za brejk, a potom i pobedu.

Đoković - Raonić ČETVRTI SET 7:6 (1), 4:6, 6:1, 6:4

6:4 - Fantastično se defanziva Novaka Đokovića transformiše u ofanzivu, ubacio je kod prvog poena odlično, isto i kod trećeg. Dve meč lopte ima naš teniser! 

5:4  - Ima Novak 30:0, odličan retern Đokovića kod drugog poena. Tri brejk lopte ima Đoković, dva puta je iz defanzive pogodio liniju, na kraju još jedna loptica Raonića ide u mrežu. Prvu ne koristi, odlično servira Kanađanin. Odbranio je i drugu Miloš. Treća je bila sreća, Novak pravi brejk. 

4:4 - Koncentracija visoka kod Đokovića, dobija još jedan gem na svoj servis. 

3:4  - Dve neiznuđene greške napravio je Miloš Raonić. Treći poen dobija jakom dijagonalom. Nakon asa iz drugog servisa izjednačuje Raonić. Veliku priliku imao je Novak, izgradio je poziciju, ali loptica nakon udarca zavrđila je u mreži - gem za Raonića na kraju. 

3:3 - Đoković fokusiran na svoj servis. Dobija gem bez mnogo problema. 

2:3 - Nije se previše trudio Novak na servis Raonića, čuvao je energiju za završnicu seta. Crnogorac iz Kanade dobija ga "nulom". 

2:2 - Mogao je da zakomplikuje Novak, Raonić je imao 0:30, ali je proradio srpski "inat". Uspeva da okrene Novak i sačuva servis. 

1:2 - Dve vezane brejk lopte za Novaka Đokovića. Prvu nije dozvolio Miloš našem teniseru da iskoristi, servirao je as. Nije iskoristio ni drugu - izjednačenje. Spasao se još jednom Raonić, a najviše servisu može da zahvali. 

FOTO: AP/Tanjug

1:1 - Fantastično servira Đoković i svoj servis dobija sa 40:15. Treba istaći da u igri Raonića više nema te svežine, deluje izgubljeno na terenu kada servira Srbin. 

0:1 - Raonić siguran na svoj servis, dobija ga bez mnogo problema. 

Đoković - Raonić TREĆI SET 7:6 (1) - 4:6, 6:1 

 6:1 - Servira Đoković za set. Osmim asom dolazi Nole do dve set lopte. Pet gemova u nizu osvojio je Novak 

5:1 - Ima Nole treći set na tacni, prednost dva brejka dolazi, a čini se da je fantastičnim riternom u potpunosti zbunio Raonića koji nije imao odgovor. 

 4:1 - Dolazi Đoković do gem lopte, ne koristi je. Novo izjednačenje. Dobar servis kroz sredinu, lošiji ritern Raonića doveo je do poena Đokovića - prednost. Potvrdio je brejk i sada se već lakše diše. 

FOTO: AP/Tanjug

Tekst potpisa

3:1  - Đoković dobija priliku za brejk. Brani se Raonić, uspeva Đoković da dođe i do druge prilike. Konačno gledamo gem u kome pada procenat ubačenih prvih servisa Raonića, konačno uspeva Đoković da dođe do brejka. 

2:1 - Osvaja Srbin još jedan gem na svoj servis. 

1:1  - Tri asa u jednom gemu za Raonića. Trenutno je na 81 odsto osvojenih poena na prvom servisu i upravo ga to drži u meču.

1:0 - Uopšte ne sumnjamo u Novakov servis, služi ga danas dobro, te sa lakoćom osvaja još jedan gem. 

FOTO: AP/Tanjug

Đoković - Raonić DRUGI SET 7:6 (1) - 4:6 

4:6 - Servirao je Raonić za drugi set i svoj servis dobio sa 40:15 

4:5 - Raonić posle pauze servira za drugi set. Odlična igra Đokovića na servis, bez mnogo problema osvaja gem. 

3:5 - Pokušao je Novak da pritisne Raonića, bio je blizu toga ga iznenadi, ali nakon izjednačenja siguran servira Raonića. 

3:4 - Uspeva da prekine seriju od tri dobijena gema Raonića i konačno dolazi lako do servisa Đoković. 

2:4 - Veoma lako dolazi do gema Raonić, potvrđuje brejk, na licu Đokovića vidne su bolne grimase. 

FOTO: AP/Tanjug

2:3 - Nije dobro, nakon lavovske borbe dopustio je Đoković Raoniću da napravi prvi brejk u meču. 

2:2 - Dolazi do gema na svoj servis kanadski teniser. 

2:1 - Dozvolio je Novak Raoniću priliku da izjednači i dođe do brejk lopte, uspeva da vrati brejk, uspeva da se odbrani i dođe do gem lopte, ali sledi nova greška, ponovo izjednačenje. Fantastičnom dijagonalom dolazi ponovo Srbin do gem lopte, forhend vinerom uzima servis gem nakon sedam minuta. 

1:1  - U drugom uspeva da namuči protivnika i dolazi iz defanzive do nove brejk lopte. Uspeva ponovo da se izvuče Raonić i izjednači. 

1:0 - Prvi servis imao je Đoković, dobio je gem bez mnogo problema.  

FOTO: AP/Tanjug

Đoković - Raonić PRVI SET 7:6 (1)

TAJ BREJK - Imao je veliku priliku Raonić da dođe do prvog poena, gađao je liniju, ali je promašio - poen Đoković. Posle razmene greši Raonić 2:0 za Novaka. Novi promašaj Raonića 3:0. Dobar ritern Đokovića, odbija loptica da pređe preko mreže 3:1. Dobar drugi servis kanadskog tenisera koji nakon novakove greške smanjuje zaostatak na 3:2. Ponovno greši Raonić 4:2. Dobar fordhend Đokovića, 5:2. Greška Đokovića, brzo je želeo da dođe do poena, odlazi loptica u aut, 5:3. Sjajna igra Đokovića, prošetao je protivnika i nakon 18 razmena naterao ga na grešku. Ima tri set lopte Đoković. Prvu ne koristi. drugu je iskoristio. 

6:6 - Velikom lakoćom dolazi novak do gejma, što je veoma važno za sapomouzdanje pred taj-brejk 

5:6 - Nakon 42 minuta igre nijedan teniser nimalo ne odstupa. Pogađa Raonić tri projektila, dva iz servisa, te Kanađanin ima tri gejm lopte, koristi prvu. Novak ponovo servira za ostanak u setu. 

FOTO: AP/Tanjug

5:5 - Servirao je Novak za ostanak u meču i uspeo da se obrani. 

4:5 - Odličan početak Đokovića u devetom gemu. Ima naš teniser 30:0. Kasni Novak sa forhendom, dolazi Raonić do poena. Potom odličnim servisom izjednačuje. Dolazi ipak Novak do brejk lopte, a ponovo servisom neutrališe prednost Srbina Raonić. Drugi put spašava brejk loptu Raonić i ponovo dolazi do vođstva. 

4:4 - I dalje bez brejka, čuva srpski teniser svoj servisi dolazi do novog izjednačenja. 

3:4 - Kanađanin je imao odličan servis kod 30:15 za novaka, servirao je brzinom 222 kilometara na čas,  potom je na 30:30 pogrešio i dao Novaku brejk loptu, ali je usledila neiznuđena greška, izjednačenje. Spasao se Raonić. 

3:3 - Đoković šalje jake i precizne udarce, šeta protivnika na servisu i dolazi do novog gema 

2:3 - Ponovo siguran Raonić na servisu. 

FOTO: AP/Tanjug

2:2 - Odgovorio je Novak sačuvavši svoj servis. Igraju obojica sigurno na servisu, za sada veoma neizvesna igra. 

1:2 - Gem loptu ima Raonić, nakon vinera pri 30:30 dolazi do prilike da još jedan gem na servis reši u svoju korist. Loše je reternirao Đoković, te je Raonić došao do novog gema. 

1:1 - Prva dva poena prepustio je Raoniću. usledila su potom dva dobra servisa. Dobija Đoković gem na svoj servis. Ne izgleda za sada da Đokovića muči povreda, doduše, igra pomalo rezervisano na servis protivnika. 

0:1 - Prvi servis u meču imao je Crnogorac sa kanadskim državljanstvom.  Bez mnogo problema dobio je Raonić svoj servis. 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!