LOŠA IZDANJA NAŠIH TENISERA U PARIZU: Bersi rano ostao bez Srba

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

05. 11. 2020. u 14:44

NESLAVNO se završio nastup srpskih tenisera na ovogodišnjem pariskom mastersu u Bersiju, koji se, kao i svi turniri u ovo vreme, igra pod čudnim okolnostima, usred pandemije korona virusa, bez prisustva publike i gubljenja bodova.

ЛОША ИЗДАЊА НАШИХ ТЕНИСЕРА У ПАРИЗУ: Берси рано остао без Срба

Foto: EPA-EFE/Jason Szenes

Dok se borba za završnicu u Gradu svetlosti tek zahuktava, svi naši igrači odavno su spakovali kofere.

Od četvorice, trojica nisu uspela da savladaju već prvu prepreku. Dušan  Lajović je izgubio na startu od domaćeg tenisera Adrijana Manarina, posle solidne borbe u prvom setu. Ali, kada je izgubio taj-brejk, kola su krenula nizbrdo.

Dušan Lajović/Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill / POOL

Laslo Đere je imao sreće jer je kroz kvalifikacije na pariski Masters stigao i pored poraza, kao "laki luzer", ali je morao da preda meč 1. kola Južnoafrikancu Kevinu Andersonu zbog povrede, u trenutku kada je gubio sa 5:2.

Laslo Đere/FOTO: AP

I Filip Krajinović je brzo morao nazad iz Pariza. Neverovatno je kako je uspeo da ispusti vođstvo od čak 5:0 u taj-brejku prvog seta. Pošto je ovaj deo meča izgubio sa 13:11, naš teniser psihički nije uspeo da se vrati i u sledećem setu je osvojio sam jedan gem.

To je, inače, bila karakteristika naših igrača na ovom turniru, da posle izgubljenog prvog seta više nemaju koncentraciju da povrate izgubljeni ulog.

Najdalje je otišao Miomir Kecmanović. On je mnogo boljim izdanjem nego u nekoliko prethodnih mečeva na drugim turnirima, najpre sjajno odigrao protiv Australijanca Džona Milmana, a onda potpuno podbacio u duelu sa Aleksandrom Zverevom. Iako se nadao da bi mogao da ga iznenadi ponovo, kao i prošle godine u Sinsinatiju, sve je bilo gotovo za manje od sat vremena igre, tokom koje je naš teniser osvojio ukupno samo četiri gema.

Miomir Kecmanović/Foto: AP

Sve se tako, praktično, završilo i pre nego što je počelo. A kad se tome doda i nedolazak prvog reketa sveta Novaka Đokovića, razočaranje je potpuno na turniru na kome smo navikli na uspehe jer ga je Đoković osvajao čak pet puta, a mnogi naši teniseri ostvarivali zapažene rezultate, poput Krajinovića koji je 2017. godine stigao čak do finala.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!