SVE JE SPREMNO ZA PARISKI MASTERS: Bersi bez Noleta

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

01. 11. 2020. u 18:48

TRIDESET peto izdanje pariskog mastersa u "Bersiju", čiji glavni turnir počinje sutra i traje nedelju dana, održava se u sasvim neobičnim uslovima.

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА ПАРИСКИ МАСТЕРС: Берси без Нолета

Foto: EPA-EFE/Jason Szenes

Francuska se nalazi u čak dva vanredna stanja - zbog pandemije virusa korona i terorističke opasnosti. Usled opšteg karantina koji je u zemlji proglašen od petka, publike neće biti. Ali, organizatori su se pobrinuli da u ovako teškim trenucima tenisa ipak bude.

U takvim uslovima, teniseri će se boriti za prestižni trofej, ali i za jedno preostalo mesto za završni masters u Londonu, koji će biti održan od 15. do 22. novembra. Ulaznice za završnu predstavu već su obezbedili: Novak Đoković, Rafael Nadal, Dominik Tim, Stefanos Cicipas, Danil Medvedev, Aleksandar Zverev i Andrej Rubljov. Kandidati su još Švarcman i Beretini.

Prvi reket sveta Novak Đoković i branilac titule još ranije je odustao od pariskog turnira, jer želi da se dobro spremi za London. Petostruki osvajač pariskog mastersa zbog novih privremenih pravila ATP koja važe tokom pandemije, ne gubi nijedan poen usled izostajanja.

Nadal će u takvoj situaciji pokušati da se sa Novakom izjednači po broju osvojenih mastersa. Ujedno, i da osvoji svoj prvi "Bersi". Ako je kralj pariske šljake, u hali u istom gradu je mnogo manje uspešan.

Osim Novaka, neće igrati ni prošlogodišnji finalista Denis Šapovalov, ali ni Kei Nišikori i Roberto Bautista Agut.

Od ove godine, na glavnom turniru igra 56 tenisera, za razliku od 48 koliko ih je bilo dosadašnjih godina, pa je na programu tako osam mečeva više.

Igrači koji će braniti čast srpskog tenisa u okviru glavnog žreba u Parizu su: Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Filip Krajinović, koji je 2017. došao do finala.

Laslo Đere je danas imao priliku da se u poslednjem kolu kvalifikacija domogne glavnog turnira, ali nije uspeo. Izgubio je od Amerikanca Markosa Girona, u dva seta, oba puta u taj-breku, iako je u drugom setu vodio sa 4:2 i imao servis.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju