SKANDAL NA ROLAN GAROSU: Bosanac izbačen zbog Srbina, a ovaj pokazao negativan test na koronu (FOTO)

Novosti online

22. 09. 2020. u 15:44

СКАНДАЛ НА РОЛАН ГАРОСУ: Босанац избачен због Србина, а овај показао негативан тест на корону (ФОТО)

Foto: Instagram

ROLAN Garos još nije ni počeo ne računajući kvalifikacije, a skandali se ređaju kao na traci.

Diskvalifikacija igrača zbog virusa korona je glavna tema u Parizu, a najzvučnije ime koje je izbačena sa žreba je Damir Džumhur.

Razlog je njegov trener Petar Popović, koji je bio pozitivan, pa iako je Bosanac bio negativan morao je da pakuje kofere.

Kolateralna šteta je i Peđa Krstin, koji je bio sa njima u kontaktu i zbog toga mu je zabranjeno da se takmiči.

To je iznerviralo Popovića, jer je on ranije preležao koronu, a prestižnom Ekipu je rekao da je ubeđen da je pozitivan rezultat greška i da je ljut jer mu teniski savez Francuske nije dozvolio da se ponovo testira.

- Ovdašnji doktor mi je rekao da sam na granici i da moraju nekoliko sati da odlučuju šta će. To su stvarno i učinili, ali mi nisu uradili drugi test za sve to vreme. Smatram da je to ozbiljna greška, jer nam nisu dali prliku da se proverimo. Želeo sam da mi drugi uzorak uzmu iz nosa, pošto sam ubeđen 99,9 % da nisam više zarazan! Žao mi je Damira, odlično se pripremio za Rolan Garos. Oduzeto mu je pravo da se takmiči, a to je po meni veliki skandal. Ružno je tako diskvalifikovati ga. Osećali smo se tako malo i slabo, takvo ponašanje prema nama je bilo nehumano. Siguran sam da se to isto dogodilo nekom značajnijem igraču, da bi on imao prava da dokaže da je loš test. Da je na našem mestu bio Rafael Nadal dali bi mu i drugi i treći test ako treba", rekao je Popović za Ekip i dodao:

- Da vam otkrijem – sam ću se testirati sutra, dan potom, i ubeđen sam da ću biti negativan".

Foto: Instagram

 

I, naravno, rezultati su stigli, a Popović ih je objavio na svom Instagramu:

Uz fotografiju negativnog testa obavljenog 21. septembra 2020. godine napisao je:

- Svi treba da znate istinu! A jedina prava istina je da je Damir Džumhur izbačen sa turnira bez razloga, a sve što smo mi tražili bilo je ponovno testiranje kojim bismo dokazali da je prvi bio lažno pozitivan".

A šta će se dalje dešavati na Rolan Garosu biće zanimljivo videti...

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

električar

22.09.2020. 16:54

Kako je narod u stanju da se "zaljubi" u politiku čoveka za koga do juče nije čuo ...!!! Na prvi pogled ... ! A kad se stigne do drugog pogleda, u stanju su da sve poližu što su pričali, a njega da rastrgnu i zakopaju ... Sutra se ponovo "zaljubljuju" na prvi pogled ... I tako dok ne crknu ... A očekuju "bolju zemlju" i veći standard ... Kao da to pada s neba medju lud narod ...

Peka

22.09.2020. 17:08

Testovi PCR su totalno nesigurni, dokazano u velikom broju slucajeva. Treba u tim procedurama nesto menjati. Treba raditi vise testova u nezavisnim laboratorijama, minimum tri, pa ako su dva negativna od tri, verovatnoca da je neko zarazen je svedena na nulu.

Nnatasa

22.09.2020. 17:36

Eto i kakve veze ima ovaj naslov izbačen bosanac zbog Srbina. Čisto politički, a reč je o koroni i sportu. Pa, pobogu on mu je bio trener, a ne neprijatelj. I tako krene ta mržnja.

Max

22.09.2020. 18:35

Da se "vlasi ne dosete"-kaže narodna poslovica, možda probaju i Noletu da smeste(izmisle pozitivan test Vajdi ili pomoćnicima). Bagra je to rukovodstvo ATP-a, a Francuzi su uvek bili dvolični, i podli. Živi bili pa videli. Nole, idemooooo