RAFA O NOVAKOVOJ IDEJI: Ne treba raditi iz lične koristi

Novosti online

utorak, 15. 09. 2020. u 12:14

РАФА О НОВАКОВОЈ ИДЕЈИ: Не треба радити из личне користи

Foto: AP

NAJBOLjI igrač sveta Novak Đoković i deo preofesionalnih tenisera odlučio je da formira Udruženje profesionalnih igrača tenisa (PTPA) van Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) koje za cilj ima borbu za veća prava tenisera, na šta je reagovao Rafael Nadal.

Španac je govorio o inicijativi Đokovića izrazivši sumnju u efekat koji će imati novoosnovano udruženje.

- Razumem nezadovoljstvo pojedinih sportista koji su potpisom podržali taj predlog, ali postoje tu mnoga pitanja bez odgovora. Uz to, mislim da ovo nije pravi momenat”, istakao je Nadal.

Nadal smatra da uticaj u pokretanju PTPA su imali i lični interesi.

- Čak i da nismo u situaciji u kojoj smo, mnogi detalji tu nisu jasni. Uz to, neke stvari nisu ni postavljene kako treba. Povrh svega, prolazimo kroz svetsku krizu, u svakom aspektu te reči. Teška su ovo vremena za sve nas, za igrače, organizatore, celu tenisku turneju. Trebalo bi da se držimo zajedno, a ne da svako od nas radi iz nekih svojih ličnih interesa”, rekao je Rafel Nadal.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Sima

15.09.2020. 16:06

Ja mislim da je momentalno Rafa u apsolutnom pravu. Nole ima viziju,al mislim da ima tu u pozadini i ličnih interesa,i mnogo drugih stvari. Realno rečeno,par tenisera su uz njega. Al glavna elita nije? Kad je većini dobro zašto nebih bilo i njemu? Ovo je privatan sport,sponzorski i slično. I lako se može desiti da ga usključe iz ATP? I šta će onda biti dalje?

Usud

15.09.2020. 18:38

Jesi ti pri pameti?....pa to je i tvoj interes i svih igraca....ti ne razumes.... Sada interes imaju samo savezi koji usmeravaju vodu na svoju vodenicu i prave od igraca gladijatore a ne postuju ih. Mucni malo ako imas cim...

Dragan

16.09.2020. 14:37

@Usud - Priča se da novo udruženje koje Novak želi da stvori treba da vode Novakov otac i stric. Otud Nadalov komentar o ličnim interesima. Nije Novak baš tako čist kao što naši navijači misle. Novaku bi bilo mnogo bolje da se skoncentriše na svoj tenis i da se ostavi politike.