Dejan Stanković ne da na Novaka: Deca imaju osmeh zbog njega i neće ga skloniti jedna pogrešna procena

Tanjug

24. 06. 2020. u 15:21

Дејан Станковић не да на Новака: Деца имају осмех због њега и неће га склонити једна погрешна процена

Foto: M. Vukadinović

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je da mu smetaju napadi na najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Legenda srpskog fudbala, jedna je od poznatih ličnosti koja bi takođe mogla da ima pozitivan test na Kovid19 s obzirom na to da u svom timu ima nekoliko zarazenih fudbalera i da je nedavno prisustvovao otvaranju teniskog turnira „Adrijatur“.


- Nemam koronu. Testirao sam se u Beogradu pre nekoliko dana i sve je u redu. Mene je preskočila. Test mi je negativan - rekao je Dejan Stanković.


Proslavljeni srpki as poslednjih dana prati svetska i domaća dešavanja na temu Kovid19 i odmah u prvi plan ističenegativan medijski tretman prema Novaku Đokoviću zbog dešavana na turniru koji je osmislio:


- Vidim poslednjih dana da se podigla velika prašina oko mog prijatelja, brata, Novaka Đokovića i činjenice da se na njegovom "Adria turu" pojavio virus Kovid19. Ovimputem bih želeo svima koji su pozitivni na ovaj virus dapoželim uspešanoporavak i da sve prođe bez komplikacija. Siguran sam da će svi iz ovoga izaćibez većih teskoba.


Šef struke Crvene zvezde ističe da mu smeta negativna energija koja je poslednjih dana usmerena na najboljeg tenisera sveta.


- Kao da su svi zaboravili ko je i kakav je čovek i humanista Novak Đoković. Koliko iza sebe ima dobrih dela, humanitarnih aktivnosti i velike empatije. Na stranu sada kakav je teniser, a najbolji je ikada. Hajde da samo malo zastanemo u ovom uvredljivom kritikovanju i razmislimo da govorimo o čoveku koji više misli na druge nego na sebe, i to radi već decenijama. I "Adria tur" je organizovao iz humanih razloga. Kako bi pomogao teniserima koji svih ovih meseci nemaju takmičarske mečeve i nemaju mogućnost da zarade. Sam je rekao da je lošeprocenio, podigao je ruku, priznao, zaštose sada veliki broj ljudi i medija utrkuje u "provlačenju njega kroz blato - rekao je Stanković i nastavio:


- E, zato želim da kažem:Nole, uz tebe sam, sliku o tebi ne možeda promeni jedna pogrešnaprocena jer na drugom delu vage je hiljade pluseva i tone ljudskosti. Za mene lično je uvek bio prijatelj koji je tu kadami treba, mojim sugrađanima u Italiji je baš tokom teškog perioda pomogao nemerljivo, o pomoćiSrbiji i radu njegove Fondacije neću ni da pričam. Deca imaju osmeh zbog njega i neće ga pokvariti potreba pojedinaca da sada iskoriste situaciju i Novaka predstave kao neodgovornog i sebičnog. Nikada to nije bio, niti će.


Stanković je za kraj istakao i da je za njega situacija jasna.


- Mnogo je više nas koji cenimo Novaka i znamo da se višeod svih nervira što je do svega ovoga došlo, nego onih koji ovu situaciju koriste kako bi ga spustili sa pijedestala. Moraće, moj brat, opet na terenu da pokažegde je i ko je. Siguran sam da će to i uraditi čim se nastavi teniska sezona - zaključio je Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)