PROBLEMI ZA NADALA PRED POVRATAK NA TEREN: Trener Rafe zabrinut, jedna stvar ga najviše brine!

Novosti online

18. 12. 2023. u 13:23 >> 13:23

Trener Karlos Moja rekao je da španski teniser Rafael Nadal trenira veoma dobro otkako se oporavio od povrede kuka, ali da je zabrinut da li će njegovo telo izdržati zahtevne uslove takmičenja na grend slem turnirima.

ПРОБЛЕМИ ЗА НАДАЛА ПРЕД ПОВРАТАК НА ТЕРЕН: Тренер Рафе забринут, једна ствар га највише брине!

FOTO: Tanjug/AP

Nadal nije igrao od januara kada se povredio tokom meča drugog kola Australijan opena protiv Mekenzija Mekdonalda.

U junu je podvrgnut operaciji, a na teren će se vratiti u januaru na turniru u Brizbejnu, poslednjem pred početak Australijan opena, gde je osvojio dve od 22 grend slem titule.

- Rafa mora da krene od treninga, koji mu idu veoma dobro, do takmičenja. Nemoguće je imati iste uslove na treningu i u meču. Igrati na pet setova, pobediti, odmoriti se i vratiti se na teren dva dana kasnije... To je trenutno kod mene sumnja, posebno za grend slemove. Ali imamo vremena, da Australijan open počinje sutra, to bi bio pravi strah - rekao je Moja za sajt ATP, preneo je Skaj.

Prvi grend slem turnir u 2024. godini održaće se od 14. do 28. januara u Melburnu.

- Ostalo je još mesec dana, pre toga je Brizbejn, zahtevni treninzi... Mislim da će ga sve do dovesti u poziciju da to izdrži. Ali sada se plašim - dodao je Moja.

Nadal je početkom godine prvi put posle 20 godina ispao iz 100 najboljih igrača sveta, trenutno je 666, ali može da koristi zaštićeni renking jer se zbog povrede nije takmičio najmanje šest meseci.

Moja je rekao da Nadal neće moći da izbegne teške protivnike u početnim fazama turnira i da mu je potreban dobar žreb kako bi ušao u ritam.

- Nikada nisam mislio da je Rafi potreban ritam, pošto je suviše dobar za to. Ali sada je situacija drugačija - naveo je Moja.

BONUS VIDEO: POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave