BILA JE ČAST I PRIVILEGIJA: Nole oduševljen posle golfa, a ko je momak koji mu je pravio društvo?

S.Rajić

27. 09. 2023. u 22:44

KO na tenis misli još? Dok je karavan belog sporta u Aziji, Novak Đoković svoj odmor, posle Ju-Es opena i podizanja 24. grend slem krune, provodi aktivno i čini se da je pronašao "novu ljubav". Najbolji igrač svih vremena rešio je makar na nekoliko sati da "zameni" sport, a pred velikim brojem gledalaca na tradicionalnom Ol-star meču "Rejder kupa" u Rimu, Nole je dobro zabavio sebe i publiku.

БИЛА ЈЕ ЧАСТ И ПРИВИЛЕГИЈА: Ноле одушевљен после голфа, а ко је момак који му је правио друштво?

FOTO: Tanjug/AP

Bilo je tu smeha, "ludorija", šala, sjajnih poteza, sve u sklopu dobre razbibrige. Ujedno, pokazao je i zavidnu veštinu u golfu. Društvo mu je, zajedno sa ostalim sportskim zvezdama i javnim ličnostima, pravio i Kip Propert (24). Momak koji je rođen sa celebralnom paralizom, ali je uz niz operacija uspeo da prevaziđe problem i zaigra sa profesionalcima. Pobednički mentalitet preneo je naš as i u ovaj duel, a prikazao je da podjednako umešno može da "barata" i sa štapom u ruci, kao i sa reketom.

Mada je rezultat (pobedili f1 vozača Karlosa Sainca i igrača padela Tomasa Perina 2:1), bio u sporednom planu, Novak je pružio red obziljnosti i zabave. Sa prvim udarcem dobio je glasno "ole" od mnogobrojne publike. Teniski reket nije služio njegovoj primarnoj svrsi, već je bio tu da njime držač za loptice lakše ukuca u zemlju. Slao je Đoković lopticu u visoku travu, pesak, pa čak i među publiku, ali osmeh sa lica nije skidao. Kada je rupu promašio iz neposredne blizine, videlo se da mu je, ipak, stalo da pobedi, pošto je nevoljno vrteo glavom i pravio tužnu grimasu. Svakako će najbolji teniser svih vremena, kako su ga i organizatori najavili, pamtiti po izvanrednom udaracu od preko 100 jardi, koji je umalo nije završio u rupi. Simpatična gestikulacija da je svoje obavio i da je "to to" zasmejala je sve prisutne.

- Sve je bilo odlično. Sjajno smo se zabavili. Popert je bio maestaralan, divim mu se. Bilo je lepo razmeniti iskustva i sa ostalim sportistima. Zadovoljstvo i privilegija je to što sam učestvovao. Zadovoljan sam partijom, iako golf nisam igrao često. Drago mi je i zbog mnogobrojne publike - rekao je posle događaja Đoković.

Na kraju, ostaće upisano da je "Tim Monti", čiji deo su bili Geret Bejl, Leonardo Fioravanti, Geret Hilbert, odneo ukupnu pobedu (7:4) nad "Timom Pavin", koji su činili: Ketrin Njuton, Viktor Kruz i Andrej Ševčenko. n

Alkaraz želi prvo mesto

KARLOS Alkaraz ne želi još dugo da sedi na drugoj poziciji na ATP listi. Španac, koji će se takmičiti na turnuru u Pekingu, najavio je da će dati sve od sebe da se ponovo vrati na čelo. Razlika između Novaka i mladog asa trenutno iznosi 3.260 bodova.

- Meni je prvo mesto jedan od glavnih ciljeva, zato ću i igrati velike turnire sa namerom da ih osvojim - rekao je Alkaraz.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima