SRBIJA JE U ČETVRFINALU: Neverovatni Novak Đoković "orlovima" doneo važnu pobedu

A. I.

15. 09. 2023. u 18:58 >> 17:12

NAKON Lasla Đerea i Novak Đoković upisao je pobedu za Srbiju na Dejvis kup takmičenju. Slavio je protiv Alehandra Davidoviča Fokine 2:0 u setovima (6:3, 6:4.

СРБИЈА ЈЕ У ЧЕТВРФИНАЛУ: Невероватни Новак Ђоковић орловима донео важну победу

Tanjug/AP

Srbija se pobedom Novaka Đokovića plasirala u četvrtfinale Dejvis Kupa. Uprkos užasnim uslovima u dvorani u Valensiji prvi teniser sveta je uspeo da slavi, i to u nehumanim uslovima za igru. Bilo je čak 33 stepena u dvorani, uz vlažnost vazduha 64 procenata.

U osmom gemu prvog seta nakon maratonskog gema koji je trajao skoro pa 15 minuta Đoković je napravio brejk za 1:0 u setovima. Obojica su imali primedbe na uslove, a svoje nezadovoljstvo iskazivali su u svakoj pauzi, ali je kvalitet bio na strani Srbina.

Probudio se Španac u četvrtom gemu drugog seta. Napravio je brejk. Imao je Novak 30:0, a potom sa četiri vezana poena Davidovič Fokina upisao je prvi brejk za Španiju na ovogodišnjem Dejvis kupu. Uspeo je u sedmom gemu Novak da vrati brejk, a potom ga potvrdi za 4:4.

Već u sledećem gemu Novak pravi još jednu brejk priliku nakon čega je meč bio završen. Srbija je povela 2:0 protiv Španije i obezbedila plasman u četvrtfinale.

ĐOKOVIĆ - DAVIDOVIČ FOKINA 6:3, 6:4

6:4 - Rutinski je priveo meč kraju sjajni Đoković.

5:4 - Još jedan gem na servis rivala u kome Đoković ima tri brejk prilike. Iskoristio je prvu, te će sada servirati za meč.

4:4 - Potpuno drugačijeg Novaka gledali su navijači u nastavku. Lako je potvrdio brejk.

3:4 - Sada se zainatio Novak. Tri brejk prilike je imao. Prvu je spasao Španac, i to je bilo to - vratio se Đoković u meč.

2:4 - Ponovo se Novak Đoković hladio između gemova. Negodovao je i Davidovič Fokina. Da katastrofa bude još veća, na 40:30 za Novaka u dvorani su se ugasili svi semafori. Ipak, nije to mnogo smetalo Novaku koji je uprkos semaforu koji se palio i gasio došao do gema.

1:4 - Potvrdio je Fokina brejk.

1:3 - Napravio je Novak Đoković na 30:0 duplu servis grešku. Potom je imao i problem sa forhendom - 30:30. Trećim vezanim poenom Davidovič Fokina dolazi do brejk prilike. Odigrao je dobru bekhend paralelu Srbin, ali je potom pročitao Španac - brejk.

1:2 - Španac još jednom siguran na svoj servis, te dolazi do novog gema.

1:1 - Dosta se mučio Novak na servis. Tek što je promenio majicu već je bila puna znoja. Uslovi su i dalje neljudski.

0:1 - Prijala je pauza Fokini koji je "nulom" upisao prvi gem u drugom setu.

 - Nakon napornog prvog seta usledila je desetominutna pauza između setova. Obojica su otišli do svlačionice.

PRVI SET 6:3

6:3 - Novak Đoković sa lakoćom dolazi do tri vezane brejk prilike. Neverovatno, prvu je propustio. Izašao je na mrežu, poslao lopticu u mrežu. Ponovo je vrućina učinila svoje.

5:3 - Đoković znatno bolje igra u ovom gemu. Došao je do brejk prilike. Iz defanzive je Fokina došao do prilike da izađe na mrežu - izjednačenje. Velika borba je usledila, a nakon više od deset minuta nije se nazirao kraj gema. Nakon 15 minuta slomio je Novak rivala i napravio brejk. U dvorani je trenutno 32,6 stepeni celzijusa, a vlažnost vazduha je 60 procenata

4:3 - Dobio je Novak još jedan gem. U pauzi se hladio ledom, a potom mu je selektor Viktor Troicki na dlanove stavio prah koji pomaže kod znojenja.

3:3 - Igra dobro Španac u ovim momentima. Pogađa dosta linija, sjajan je u defanzivi, a to mu je donelo dve gem lopte.

3:2 - Velika je vrućina u dvorani, to dovodi do čestih grešaka, klizi reket iz ruku igračima, što često otežava igru. Forhendom Alehandro Davidovič Fokina dolazi do 30:15. U pravom trenutku usledila su dva as udarca srpskog reprezentativca koji ima gem loptu - koristi je.

2:2 - Loše za sada svoj posao rade linijske sudije. Često prave greške. Pritiskao je Novak, ali se brani dobro rival koji na kraju dobija gem.

2:1 - Dobro je servirao Đoković, uzima drugi gem.

1:1 - Sa podjednakom lakoćom Alehandro Davidovič Fokina upisuje prvi gem.

1:0 - Nije mogao bolje da počne Novak. Došao je do Asa, plus je vezao tri poena. Ipak, nije iskoristio prvu gem loptu. Drugu jeste.

17.05 - Čak 19 pobeda u singlu na Dejvis kupu vezao je Novak Đoković.

16. 45 - Laslo Đere je dominantno savladao Ramosa Vinjolasa sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4) i tako doneo prednost ''orlovima''.

Trenutno su na terenu Laslo Đere i Albert Ramos Vinjalos. Srpski reprezentativac vodi 1:0 u setovima. Tokom drugog seta Đere je ponovo uspeo da oduzme servis protivniku i sada pri rezultatu 5:4 servira za meč.

Odmah nakon završetka prvog meča na teren će Novak Đoković i Alehandro Davidovič Fokina, dok je za kraj predviđen duel dublova.

Pobeda vodi ekipu selektora Viktora Troickog na Završni turnir.

Češka ima dve pobede u prva dva kola, Srbija jedan trijumf, Španija jedan, a Južna Koreja dva poraza.

- Iznenađeni smo da su Španci izgubili od Češke sa 3:0. Očekujem da će njihov tim biti dosta izmenjen protiv nas. Naravno mi sada imamo pomoć Novaka Đokovića koji je u Valensiju došao u sredu i već dva dana trenirao. Biće spreman za ovaj meč. Uzdamo se u njega, ima neverovatan skor u Dejvis kupu i siguran sam će nam pomoći. I ostali naši igrači su spremni,  rekao je pred meč selektor Viktor Troicki.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila