LEGENDARNA TENISERKA ĆE IGRATI NA VIMBLDONU: Čuvena Amerikanka dobila specijalnu pozivnicu za ovaj grend slem

Tanjug

21. 06. 2023. u 12:54

AMERIČKA teniserka Venus Vilijams dobila je specijalnu pozivnicu za učešće na Vimbldonu, saopštili su danas organizatori turnira.

ЛЕГЕНДАРНА ТЕНИСЕРКА ЋЕ ИГРАТИ НА ВИМБЛДОНУ: Чувена Американка добила специјалну позивницу за овај гренд слем

FOTO: Tanjug/AP

Iskusna 43-godišnjakinja se prošle nedelje, prvi put od januara, vratila na teren na VTA turniru u Hertogenbošu, gde je izgubila u prvom kolu od Selin Nef iz Švajcarske.

Venus je pre dva dana u Birmingemu pobedila u prvoj rundi Italijanku Kamilu Đorđi 7:6 (7:5), 4:6, 7:6 (8:6). Meč je trajao tri sata i 15 minuta, a ovo je bio prvi trijumf legendarne Amerikanke protiv neke od igračica iz prvih 50 još od 2019. godine.

Vilijamsova je trenutno 697. teniserka sveta, a do sada je 23 puta učestvovala na Vimbldonu. Ona je pet puta trijumfovala u singlu na Vimbldonu (2000, 2001, 2005, 2007. i 2008. godine).

U saopštenju organizatora se navodi da je specijalnu pozivnicu dobila i Ukrajinka Elina Svitolina, kao i još pet britanskih teniserki. U muškoj konkurenciji specijalnu pozivnicu dobili su Belgijanac David Gofan i pet britanskih tenisera. Organizatori su naveli da će uskoro da dodele još tri specijalne pozivnice.

Vimbldon će biti odigran od 3. do 16. jula.

BONUS VIDEO: PARIZ JE NjEGOV: Novak Đoković "prošetao" pehar Rolan Garosa Parizom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave