PIŠEM ISTORIJU PROTIV LEGENDE: Alkaraz se naoštrio za duel sa Novakom Đokovićem

Furiozno je odigrao Karlos Alkaraz četvrtfinale protiv Stefanosa Cicipasa. Protutnjao je kao brzi voz kroz centralni teren i, dok dlanom o dlan, osigurao dvoboj s Novakom.

ПИШЕМ ИСТОРИЈУ ПРОТИВ ЛЕГЕНДЕ: Алкараз се наоштрио за дуел са Новаком Ђоковићем

Foto: Goran Čvorović

- Moj nivo je sve bolji, svaki put kada pobeđujem. Protiv Cicipasa je to bio izuzetan nivo tenisa. Igrao sam, zaista, jako dobro. Rekao bih da je to jedan od mojih najboljih mečeva u karijeri – složio se.

Ističe da je bilo lako sve što je radio na terenu.

- Delovalo je lako svima, pa i meni! Trudim se da mi bude što jednostavnije, da bude udobno pri svakom udarcu. Osećam se odlično. Sve je prosto. Van terena, međutim, nisam baš dobar ni u čemu drugom – istakao je Alkaraz, a iz ove njegove izjave se najbolje vidi koliko celog sebe ostavlja u teniskoj areni.

U petak će se, svi se iskreno nadamo, voditi mnogo žešća borba nego u meču između mladog Španca i Grka. Svestan je toga i Nadalov "naslednik".

- Kada je izašao žreb, svi su očekivali polufinale protiv Novaka. I ja sam to očekivao, takođe. Zaista želim da odigram taj meč. Od prošle godine sam želeo da ponovo igram protiv Novaka. Obojica igramo na odličnom nivou. Ako želite da budete najbolji, morate da pobedite najbolje. Tako da jedva čekam taj duel. Uživaću. Izgleda mi neverovatno da ispisujem istoriju igrajući polufinale sa takvom legendom kao što je Novak – hvali Alkaraz osvajača 22 grend slema.

Obećava veliki spektakl. Istovremeno, prisetio se i polufinalnog dvoboja iz Madrida u kome je slavio sa 6:7 (5), 7:5, 7:6 (5).

- Taj meč ne utiče previše na ovaj. Bilo je to pre godinu dana. Obojica smo naučili mnogo iz tog meča, tako da će biti potpuno drugačije, pa hajde onda da vidimo šta će biti u petak – zaključio je trenutno prvi reket sveta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)