NOVAK ĐOKOVIĆ NASTAVLJA DA GRMI NA ROLAN GAROSU: Kosovo je naše ognjište, uvek bih isto uradio!

Poruka Novaka Đokovića "Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju" koju je ispisao na kameri posle meča 1. kola Rolan Garosa, izazvala je veliku pažnju u javnosti.

НОВАК ЂОКОВИЋ НАСТАВЉА ДА ГРМИ НА РОЛАН ГАРОСУ: Косово је наше огњиште, увек бих исто урадио!

Foto: Goran Čvorović

- Nisam političar i nemam nameru da ulazim u političke debate. Jako je osetljiva tema i naravno da me jako boli kao Srbina kada vidim šta se događa na Kosovu i način na koji su naši ljudi praktično proterani iz opština. Najmanje što sam mogao da uradim je ovo. Osećam odgovornost kao javna ličnost, nezavisno od oblasti u kojoj se nalazim, a i kao sin čoveka koji je rođen na Kosovu osećam, takođe, dodatnu odgovornost da iskažem svoju podršku našem narodu i celoj Srbiji. Naravno, ne znam, i mislim da mnogi ne znaju, šta budućnost donosi za Kosovo i za srpski narod, ali vrlo je bitno pokazati slogu i podršku u ovakvim situacijama – objasnio je Novak na konferenciji za medije svoj čin.

Osvrnuo se i na to kako bi mogli da reaguju u teniskom svetu.

- Ne znam šta će biti, čujem da je bilo dosta primedbi na društvenim mrežama, različitih internacionalnih, i od strane novinara. Ne znam da li će me kazniti ili nešto tome slično, ali uopšte nemam nikakve zadrške. Opet bih to isto ponovio – kazao je Novak.

Naglasio je i da je njegov stav vrlo jasan.

- Ja sam protiv ratova, protiv nasilja, protiv konflikta bilo koje vrste i to sam uvek iskazivao u javnosti. Naravno da imam saosećanje za sve ljude, ali ova situacija s Kosovom je nešto što je presedan u međunarodnom pravu i po Povelji UN. Znamo šta se dogodilo, za rezoluciju 1244, koja se često pominje oko Kosova. Jako mi je žao što smo u situaciji koja je vrlo nezavidna za nas. Kosovo je naše ognjište, naše uporište, središte svih najvažnijih istorijskih događaja za našu državu, najveća bitka se tamo desila, najvažniji manastiri i hramovi se tamo nalaze. Mnogo razloga ima zašto sam to na kameri napisao, jer je upravo to istina – nadahnuto je odgovorio Novak.

Na izlasku, na pitanje novinara da li ga je neko iz turnira na Rolan Garosu tim povodom kontaktirao, odgovorio je:

- Ne! I nadam se da neće!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili