ŠTA TO URADI, KARLOSE? Alkaraz bacio rukavicu u lice Novaku Đokoviću

Novosti online

07. 05. 2023. u 15:55

BLIŽI se Rolan Garos, Novak Đoković tamo ima ambicije da postavi rekord po broju grend slem titula, ali iako je nenadmašan na tom turniru Rafael Nadal, jedan drugi Španac, mladi Karlos Alkaraz, pobrinuo se za "najglasniju" tenisku izjavu ove sedmice.

ШТА ТО УРАДИ, КАРЛОСЕ? Алкараз бацио рукавицу у лице Новаку Ђоковићу

FOTO: Tanjug/AP

Alkaraz igra neverovatno u poslednje vreme. On je dogurao do finalu mastersa u Madridu (igra protiv Jana Lenarda Štrufa), a do sada je na šljaci u 2023. godini osvojio titule u Buenos Ajresu i Barseloni, dok je poražen u finalu nadmetanja u Rio de Žaneiru.

Ovaj 20-godišnjak je govorio o favoritima na Rolan Garosu. Tamo je Rafa rekorder sa 14 titula (od 22 grend slem trofeja koliko je osvojio, a toliko ih ima i Nole), ali je pitanje da li će Nadal igrati i koliko će moći da pruži, jer je zbog oporavka od povrede propustio još jedan turnir, rimski mastersa.

Alaraz je, bez ikakve zadrške, sebe proglasio za favorita na Otvorenom prvenstvu Francuske, u slučaju da njegov slavni sunarodnik ne bude mogao da dođe.

- Biće na Rolan Garosu i Stefanos Cicipas i Novak Đoković... Ako Rafa dođe, onda je to "njegov" turnir. Ali, stavio bih sebe na vrh te liste! Prosto, samouveren sam i zaista dobro igram - istakao je Alkaraz, a prenosi "Marka".

Podsetimo, titulu u Parizu trebalo bi da brani Rafael Nadal koji je u meču za prošlogodišnju titulu pobedio Kaspera Ruda.

Drugi grend slem u sezoni igra se od 28. maja do 11. juna.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!