"GAHOV NIJE KAO DRUGI RUSI!" Novak Đoković i izjava koja će verovatno izazvati posebnu pažnju u Rusiji

Novosti online

11. 04. 2023. u 18:20

NOVAK Đoković je počeo pohod na ATP turnir masters serije u Monte Karlu, a imajući u vidu da mu uopšte nije bilo lako protiv autsajdera, i ne čudi njegova reakcija.

ГАХОВ НИЈЕ КАО ДРУГИ РУСИ! Новак Ђоковић и изјава која ће вероватно изазвати посебну пажњу у Русији

Foto: Printskrin/Twitter/@TennisTV

Podsetimo, Đoković je pobedio Ivana Gahova posle dva vrlo zanimljiva seta, a posebno je bio napet prvi, u kome je Nole imao samo osam direktno osvojenih poena (naspram 15 suparnikovih), a napravio čak 17 neiznuđenih grešaka.

Ipak, nivo igre je podigao u drugom segmentu duela, prebrodio ovu prepreku i potom, na terenu, izjavio:

- Moram najpre da kažem da je zadovoljstvo vratiti se ovde, hvala svima koji su došli, i to u ovolikom broju. Ovde vlada jedna od najboljih atmosfera na teniskim turnirima i stvarno mi je drago što sam ponovo ovde - započeo je Nole.

Upitan da li je ranije nekada gledao Ivana Gahova kako igra, osmehnuo se:

- Ne, baš nikada nisam video kako da igra, do danas! On je pokazao da zna da igra kvalitetno, naročito je bio dobar na važnim poenima, a ja nisam bio baš takav i zato je on prvi poveo (došao do brejka), tako i bio korak bliži osvajanju prvog seta. Ipak, ja sam potom podigao nivo igre i uspeo da preokrenem stvari - istakao je Đokvoić u razgovoru s voditeljem programa.

Nakon kratkog druženja s publikom, kojoj je poklonio neke suvenire od svoje opreme, za Tenis TV je istakao:

- Mogao bih ovo da nazovem "ružnom pobedom". Nisam igrao najbolje, naročito u prvom setu. Donekle sam to i očekivao usled duge pauze, ali i vetra, koji je menjao pravac. Uz to, kažem, dugo nisam igrao, a različito je trenirati i igrati. Ipak, sve u svemu, zadovoljan sam kako sam sačuvao živce kada mi nije išlo.

Upitan da ponovo "kaže koju" o Gahovu, odgovorio je malo drugačije nego kada je to mogla da čuje publika:

- Ja sam samo video snimak njegovog jučerašnjeg meča, to mi je bila priprema, a ona, kada je takva, nije baš idealna. Pritom, Ivan uopšte ne igra onako kako je to karakteristično za ruske tenisere. Koristi udarce sa mnogo spina, a to Ruse ne krasi. Dobro, on živi i trenira u Španiji, kako čujem, zato je valjda i izgradio taj stil. Baš je nezgodan igrač. Još uvek spada u mlađe (26 godina mu je, prim. aut.), napušta čelendžer seriju i posvećuje se ATP turneji i mislim da može mnogo da pokaže - poručio je Novak Đoković.

Ko je sledeći Noletov suparnik?

Naredni rival Novaka Đokovića još nije poznat, a biće kada svoj meč u sredu odigraju Italijani Nardi i Museti, pošto će pobednik biti sledeći suparnik Srbina.

ATP Monte Karlo - Turnir koji je Novak Đoković "jedva čekao"

Đoković je turnir u Kneževini osvojio dva puta, ali ne u skorije vreme - 2013. i 2015. godine.

Prošle sezone zaustavljen je u drugom kolu od Alehandra Davidoviča Fokine, a upravo je nadmetanje u Monte Karlu turnir koji Novak najduže čeka da ponovo osvoji, kada se radi o najvećim takmičenjima - mastersima i grend slemovima.

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO - Ovako je Srđan Đoković proslavio Novakovu titulu u Melburnu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)