"DA LI ŽELIŠ DA TVOJA MAJKA PLAČE?" Beker otkrio kako se Novak Đoković borio sa unutrašnjim demonima

Novosti online

07. 04. 2023. u 08:22

Najbolji svetski teniser Novak Đoković vratio se ove sedmice na prvo mesto ATP liste.

ДА ЛИ ЖЕЛИШ ДА ТВОЈА МАЈКА ПЛАЧЕ? Бекер открио како се Новак Ђоковић борио са унутрашњим демонима

Foto: EPA-EFE/MADE NAGI

Srbin i dalje vlada "belim sportom", a kroz njegovu karijeru nekoliko trenerskih imena imalo je veliki uticaj. Srbin nikada nije zaboravio da pomene ime Jelene Genčić, svog prvog učitelja, ali ni Nikolu Pilića, čiju je akademiju kao klinac pogađao.

Sa Rikardom Pjatijem je ušao u ozbiljne trenerske vode, ali svakako najveći uticaj na Đokovića imao je Marjan Vajda. Slovak je broj jedan, ali ne treba zaboraviti pomenuti ni Borisa Bekera, ali i Gorana Ivaniševića.

Nemac je bio uz Novaka kada je ovaj prolazio kroz najteži period, o čemu je pričao u dokumentarnom film pod nazivom "Svet protiv Borisa Bekera" u kom se našao i prvi reket sveta Novak Đoković.

Nole se pojavio u tom filmu i razgovarao je o periodu između 2014. i 2016. godine kada mu je Beker bio trener, a sam Nemac je otkrio manje poznate stvari. Najvažniju od svega - da je Đoković imao "privatne unutrašnje demone" da pobedi Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

FOTO: AP

 

- Razgovarali smo. Rekao sam mu da sam previše star da bih te zafrkavao. Postaje lično. Pitam se da li želiš da tvoja majka plače ili želiš da njihova majka plače - rekao je Beker Đokoviću kada su razgovarali oko saradnje:

- Ti si ponosan Srbin. Ti si ponosan porodičan čovek. Učinio bi sve da zaštitiš svoju porodicu. Takav moraš da budeš. To je tvoj stav. Zato što Rafa želi da uradi isto. Zato što Rodžer i Endi žele da urade isto. Žele da zaštite svoje porodice. Dakle, sada izađi i uradi to.

Potom se Beker osvrnuo na te demone koje je Novak imao.

- Morali smo da savladamo nekoliko unutrašnjih demona o kojima ne mogu da pričam.

Đoković se i sam složio da ga je njihova rasprava o pitanjima van terena podstakla da imenuje Bekera za svog trenera.

- Razgovarali smo o svim aktivnostima van terena koje bi mogle da budu povoljne, kao i o drugim koje su zapravo odvraćanje pažnje. Pitao me je šta hoću od tenisa i da li sam razjasnio svoje ciljeve? Rekao sam da želim da ispišem istoriju i da želim to da uradim s njim. Tako da smo odmah kliknuli - jasan je bio Đoković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)