KAKAV JE NOLE CAR: Evo šta je Novak Đoković uradio u Monte Karlu, rival je sve otkrio! (FOTO)

Novosti online

06. 04. 2023. u 17:07

NOVAK Đoković je završni deo priprema za ATP turnir iz Masters serije u Monte Karlu počeo sparingujući sa Jiržijem, Lehečkom, potom sa Aleksanderom Zverevom, a danas je na terenu bio sa mladom zvezdom tenisa, Holgerom Runeom.

КАКАВ ЈЕ НОЛЕ ЦАР: Ево шта је Новак Ђоковић урадио у Монте Карлу, ривал је све открио! (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Rune može da se podiči da nema negativan rezultat u međusobnim duelima s Noletom,: trenutno je 1:1, a 19-godišnji Danac je pritom dobio njihov poslednji okršaj, u finalu pariskog mastersa 2022. (bilo je tada 3:6, 6:3, 7:5 za danskog tenisera, koji je u prvom meču sa Đokovićem, na Ju-Es openu 2021, izgubio, i to sa 1:6, 7:6(5), 2:6, 1:6).

Iako su i pre dve godine vežbali zajedno, Novak je rešio da i ovoga puta pomogne mladom kolegi, baš kao što mu je to, što se tiče vežbi istezanja, pokazivao i kada je Rune bio 17-godišnjak.

Danac je sve to, prolećne fotografije "nekad i sad" vežbanja sa Đokovićem, objavio na Instagramu, i to uz komentar:

- Uvek predstavlja inspiraciju kada smo na terenu zajedno, Novače. A i istorija se ponovila! (fotografije br. 2 i 3).

Činjenica da Nole ne odstupa od svoje namere da mlađim generacijama prenosi prikupljeno znanje, a ne odstupa iako "cake" pokazuje trenutno osmoplasiranom na ATP listi, dovoljno svedoči kakav je čovek Đoković bio i ostao. Otuda i Runeovo oduševljenje, ali i mnogih drugih koji su videli i komentarisali na pomenutoj društvenih mreži ovu posvećenost srpskog asa novim generacijama "belog sporta".

Podsetimo, turnir u Monte Karlu počinje 9. aprila, a Srbin je već nekoliko dana u pomenutom gradu, vežbajući na terenima gde će se i odigrati treći turnir iz Masters serije u ovoj sezoni. Prethodna dva, u Indijan Velsu Majamiju, Novak Đoković je morao da propusti jer mu nije bio dozvoljen ulazak u SAD iz pandemijskih razloga.

Nagradni fond turnira a u Monte Karlu je 5,78 miliona evra, a osim Đokovića u glavnom žrebu je još jedan naš reprezentativac, Laslo Đere.

ATP Monte Karlo - Novak ima posebnu motivaciju...

Ovaj turnir iz serije 1000. Nole je osvojio dvaput, 2013. i 2015. godine, a prošle sezone je, kao slobodan u prvom kolu, nastupio od drugog i tada doživeo iznenađujući poraz: Đokovića je, u tom trenutku 46. igrač s ATP liste, Španac Alehandro Davidovič Fokina, pobedio sa 6:3, 6:7(5), 6:1.

Nakon tog poraza, Novak je zaigrao na turniru iz serije 250 u Beogradu i stigao do finala u kome je ga je savladao Andrej Rubljov, potom je u Madridu dogurao do polufinala, u kome je ga je pobedio Karlos Alkaraz, da bi nastupe na šljaci okončao uz titulu u Rimu (u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa) i poraz od Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa. Na taj grend slem Novak i Rafa stižu ove godine izjednačeni po broju grend slem titula, imaju ih po 22.

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

Pratite "Novosti sport" i na Fejsbuku!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana