ČEKA SE DUEL ĐOKOVIĆ - ALKARAZ: Razlog je neverovatan...

Novosti online

02. 04. 2023. u 21:22

NOVAK Đoković se sprema za učešće na mastersu u Monte Karlu (9-16. april). Zanimljivo je to da će turnir u Kneževini biti prvi na kome postoji mogućnost da ove sezone srpski as da odmeri snage sa Karlosom Alkarazom.

ЧЕКА СЕ ДУЕЛ ЂОКОВИЋ - АЛКАРАЗ: Разлог је невероватан...

FOTO: Profimedia

Nole će od ponedeljka opet biti lider na ATP listi, upravo će preteći Španca i to je jedan od razloga zašto se sa nestrpljenjem očekuje njihov drugi okrašj (prvi dobio Karlos u Madridu 2022. godine).

Obojica igraju sjajno do sada u ovoj takmičarskoj godini. Đoković trenutno ima učinak 15-1, dok je momak iz Mursije zabeležio 17 pobeda i dva poraza.

Ipak, nijedan srpski navijač verovatno ne želi da vidi Alkaraza protiv bilo kog našeg tenisera. Razlog je taj što ovaj 19-godišnjak ima 9:0 kada se preko puta mreže nađe Srbin, a odmerio je snage sa svakim našim igračem koji se trenutno nalazi u Top 100 na ATP listi - Đoković, Kecmanović, Đere, Lajović i Krajinović.

Svi oni bi trebalo da nastupe u Monte Karlu. Možda nekog žreb spoji sa Karlosom i možda se baš na ovom turniru iz serije 1000 prekine ova negativna tradicija.

Nema dileme da Novak ima najveće šanse za to. No, treba imati na umu da će takmičenje u Kneževini biti prvo za osvajača 22 grend slem titule posle 3. marta kada je izgubio od Danila Medvedeva u Dubaiju. Sa druge strane šampion Ju-Es opena igra konstantno i u odličnoj je formi.

Podsetimo, Đoković i Alkaraz su prošle godine zaustavljeni već u drugom kolu. Novaka je pobedio Alehandro Davidovič Fokina, dok je Španac izgubio od Sebastijana Korde. Vredi pomenuti da titulu brani Grk Stefanos Cicipas.

Učinak Alkaraza protiv srpskih tenisera:

Alkaraz - Lajović 4:0

Alkaraz - Krajinović 2:0
Alkaraz - Đoković 1:0
Alkaraz - Kecmanović 1:0
Alkaraz - Đere 1:0

BONUS VIDEO: Ovacije "delija", Novak Đoković bodri Zvezdu protiv Valensije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona