ĐOKOVIĆ IMA MNOGO HEJTERA: Medvedev o srpskom asu

S. R.

16. 03. 2023. u 23:05

BITI najbolji na svetu donosi poseban pritisak u bilo kom sportu, a pogotovo u tenisu, gde "broj jedan" ima metu na leđima od ostatka karavana. U toj situaciji je sada i Novak Đoković, a prema mišljenju Danila Medvedeva ta situacija mu nije baš najjasnije, jer bi trebalo da budu primer za sve ostale.

ЂОКОВИЋ ИМА МНОГО ХЕЈТЕРА: Медведев о српском асу

FOTO: Tanjug/AP

- Pritisak da ste najbolji na planeti nosi i to da imate mnogo "hejtera". I to je normalno. Đoković ima mnogo . Čak i Nadal i Federer ih imaju. Pitate se, kako je to moguće? Ne bi trebalo da ih imaju - zapitao se ruski as, koji je na turniru u Indijan Velsu nastavio sa pobedničkim nizom, pošto se u polufinale plasirao preko Alehandra Davidoviča Fokine 6:3, 7:5.

Medvedev je imao prilike da bude predvodnik muškog karavana na 16 nedelja, pa mu je dobro poznata situacija kada kao favorit dolazi na svako takmičenje.

- Pritisak nije lak kada ste prvi na svetu, znate da uvek svi nešto očekuju od vas. To je je mnogo naučilo, jer kad sam imao 20 godina i kada sama tek stizao, voleo sam društvene medije. Volite da čitate sve komentare o sebi, u stilu, "u redu, on će biti dobar", ili čak i one tipa, "ne, on je loš igrač". Kad ste mladi, ponekada im i odgovorite sa, "uradiću nešto dobro".

Ruski teniser je otkrio šta je sve naučio iz tih primera.

- To me je naučilo da se ne brinem mnogo oko toga i da se fokusiram više na sebe i ljude oko mene, jer je to jedini način da ostanete normalni i verni sebi, da jednostavno nemate za čim da žalite. Znate da ste dali sve od sebe i da će vam možda vaš trener reći da li biste nešto trebalo bolje da uradite. On je jedina osoba koja može tako nešto da vam kaže - zaključio je Medvedev. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAKON TRAGEDIJE REZULTATI U VELIKOM PADU: Druga teniserka sveta zaustavljena u četvrtfinalu Štutgarta