NIKAD NIKO KAO ONI: Đoković, Federer, Nadal i kraj!

Novosti online

16. 03. 2023. u 09:16

Neverovatnu karijeru imao je Huan Martin del Potro, a sigurno bi njegovi uspesi bili i veći da se nije mučio sa ozbiljnim povredama. Ipak, uprkos njima, uspeo je da postane grend slem šampion i probije se do trećeg mesta na ATP listi.

НИКАД НИКО КАО ОНИ: Ђоковић, Федерер, Надал и крај!

FOTO: AP/Tanjug

Del Potro je okačio reket o klin prošlog februara, posle poraza od Federika Delbonisa u Buenos Ajresu, posle velikih problema koje je imao i koje još ima sa kolenom.

U kolekciji ima 22 titule, od kojih je najvredniju osvojio na Ju-Es openu 2009. godine. Na Olimpijskim igrama osvojio je srebro i bronzu. A najbolji plasman na rang-listi bilo mu je treće mesto.

- Jedino što mi je nedostajalo je da budem prvi na svetu. To mi je bio san i uvek sam radio na tome da postanem najbolji. Ali sam izuzetno ponosan na sve ono što sam uradio - rekao je Argentinac.

Nastavio je u istom ritmu.

- Nikada nisam uspeo da budem broj jedan, jer su tu bili Nadal, Federer i Đoković. I sada kada pogledam unazad na rang-listu, shvatam sa kime sam se borio za vrh. Makar je lepo što mi ovi momci nisu dozvolili da ostvarim taj san.

On tvrdi da nikad više u tenisu neće biti tako dobrih igrača.

- Jednog dana niko od njih neće igrati. Biće tu Alkaraz, Siner, Rune i drugi mladi momci. Ipak, mislim da dugi niz godina niko neće ponoviti nešto slično onome što su njih trojica uradili – zaključio je.

Argentinac je i dalje vezan za tenis. Trenutno je angažovan kao ambasador turnira koje organizuje Rolan Garos u Južnoj Americi, tražeći juniore kojima će dodeliti specijalnu pozivnicu za učešće. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona