SVI SMO MI RUSI: On je jedina šansa da "Ameri" ne sruše Novaka Đokovića

Novosti online

16. 03. 2023. u 08:13

Ruski teniser Danil Medvedev se plasirao u polufinale mastersa u Indijan Velsu, nakon što je savladao Alehandra Davidoviča Fokinu sa 2:0 (6:3, 7:5).

СВИ СМО МИ РУСИ: Он је једина шанса да Амери не сруше Новака Ђоковића

FOTO: Tanjug/AP

Na ovaj način Danil je stigao do nestvarne 18. pobede u nizu, što je u poslednjih nekoliko godina polazilo za rukom samo Novaku Đokoviću. Medvedev je poražen u trećem kolu Australijan opena od Sebastijana Korde, ali je nakon toga upisao sve pobede do sada.

Osvojio je turnir u Roterdamu, a zatim i u Dohi i Dubaiju, a sa četiri vezane pobede u Kaliforniji je stigao do broja od 18 pobeda u nizu, pa je jasno da je on najveća šansa da Novak Đoković ostane na čelu ATP liste.

Ono što je Srbinu potrebno na ovom turniru je da ga Karlos Alkaraz ne osvoji, jer ako se to ne desi, Đoković će ostati na vrhu i narednog ponedeljka će otpočeti 381. nedelju na čelu ATP liste. Do sada je mladi Španac preslišao redom Tanasija Kokinakisa, Talona Grikspora i Džeka Drejpera, a četvrtfinale igra sa Feliksom Ože-Alijasimom dva sata posle ponoći. 

Ipak, s obzirom na to kakva je forma Danila Medvedeva i kako inače igra na tvrdim podlogama, Rus ima najveće šanse da zaustavi Alkaraza. A oni mogu da se sastanu u finalu, kada će cela Srbija navijati za Medvedeva.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)