IGRAŠ SA RUSKINJOM, PLATIĆEŠ... Bolestan odnos države prema grend slem šampionki i to na koji dan

Novosti online

10. 03. 2023. u 08:41

Nekadašnja šampionka Rolan Garosa Jelena Ostapenko svojom pojavom privlači veliku pažnju u poslednje vreme. Ljubitelji tenisa često je kritikuju zbog viška kilograma, a često je tema rasprava i zbog opreme koju nosi na terenu.

ИГРАШ СА РУСКИЊОМ, ПЛАТИЋЕШ... Болестан однос државе према гренд слем шампионки и то на који дан

Foto EPA

- Iskreno, jedino što mi je bitno je da se zabavljam. Većinu vremena ne marim o tome šta drugi pričaju. Ljudi uvek pričaju, dobro ili loše... Problem je zapravo kada ne pričaju o tebi, to znači da nisi interesantan. Devojke su previše slične, sve su iste. A mislim da svaka treba da bude dosledna sebi. Meni se dopadaju ličnosti poput Serene, ona je neverovatna. Uključujući i način na koji se oblačila na terenu - rekla je nedavno Letonka.

Ipak, sada šta joj se desilo prevazilazi sportsku meru. Naime, Olimpijski komitet Letonije privremeno je suspendovao Jelenu Ostapenko, kao i još dvoje manje poznatih takmičara u biciklizmu (Tom Skujinš i Krist Nejland) zbog toga što su se takmičili u sportovima u kojima je dozvoljen nastup ruskim i beloruskim sportistima. Nije u pitanju veliki novac, bar u slučaju Ostapenko, pošto će u februaru ostati bez 1.700 evra, a biciklisti po 300 i 200, međutim, "mrlja" ostaje.

Potez države, inače uoči Dana žena, ostavio je teniske navijače u šoku pošto Jelena Ostapenko ne može da utiče na VTA i određuje da li će ruske i beloruske teniserke biti na žrebu, odnosno kao i većina njenih kolega i koleginica trudi se da se ne meša u politiku. Štaviše, tenis radi na tome da i na Vimbldon vrati ruske i beloruske sportiste...

Podsetimo, Ostapenko je rođena 1997. u Rigi i najpoznatija je po tome što je sa 20 godina osvojila Rolan Garos, pravo niotkuda. Najbolji plasman imala je 2018. godine kada je bila peta teniserka sveta, a danas je na 26. mestu VTA liste.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)