JOŠ JEDAN KORAK DO TITULE: Alkaraz blizu novog trofeja i neverovatnog poretka na ATP listi

Novosti online

26. 02. 2023. u 09:19

ŠPANSKI teniser Karlos Alkaraz uspeo je da se plasira u finale Rio de Žaneira pošto je pobedio posle preokreta Čileanca Nikolasa Đarija sa 6:7 (2), 7:5, 6:0.

ЈОШ ЈЕДАН КОРАК ДО ТИТУЛЕ: Алкараз близу новог трофеја и невероватног поретка на АТП листи

FOTO: Tanjug/AP

Morao je momak iz Mursije dobro da se pomuči kako bi se domogao novog meča za trofej. Đari je igrao odličan tenis, posebno u prva dva seta.

Trenutno 139. igrač sveta je duel počeo brejkom i tu prednost je držao sve do 10. gema. I baš kada je trebalo da odesrvira za 1:0 ruka je zadrhata i drugi na planeti je vratio izgubljeno, ne prepustivši protivniku nijedan poen.

Ipak, to nije pokolabalo Đarija koji je odigrao savršen taj-brejk i došao je na korak od velike pobede i plasmana u finale.

Čilenac je na startu drugog seta propustio četiri brejk prilike. Potom su obojica igrača bili sigurni, sve do 12. gema kada je Alkaraz napravio ključni brejk i završio posao, ne samo u ovom segmentu već i celom meču.

Treći deo meča bio je jednosmerna ulica. Karlos je dominirao, Nikolas totalno potonuo, pa se drugi reket sveta u finale plasirao posle dva sata i 43 minuta velike borbe.

Španac će u meču za trofej igrati protiv Britanca Kamerona Norija. Biće to repriza od pre sedam dana kada su odmerili snage u meču za trofej u Buenos Ajresu.

Ukoliko Alkaraz osvojio titulu u Brazilu, imaće isti broj bodova kao i Novak Đoković (6.980), ali prvi na planeti će i dalje biti srpski as.

Podsetimo, Nole naredne nedelje učestvuje na turniru iz serije 500 u Dubaiju, a poznato je ko mu stoji na putu do nove titule.

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO: Sa ovih 5 stvari biće nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (5)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)